שר האוצר בצלאל סמוטריץ' איים היום (חמישי) על הבנקים שאם יבטלו את מתווה ההקלות שלהם, הוא יכפיל את מס רווחי היתר ל-30%. בעקבות הדברים, מדד הבנקים יורד ביותר מ-2%.
השבוע פרסם האוצר את מתווה מיסוי רווחי היתר שיוטל על הבנקים בחוק ההסדרים הקרוב וזאת למרות התנגדות הדרג המקצועי באוצר ובנק ישראל. על פי הנוסחה שפרסם האוצר, יבוצע ממוצע הרווחים של הבנקים בין השנים 2018 ל-2022 על הסכום שיצא יוסיפו 50%, כשעל הפער שבין הרווח בפועל לסכום שיצא מהנוסחה, ישלמו הבנקים 15%.
סמוטריץ׳ איים שיכפיל את המס הזה ל-30% אם הבנקים יבטלו את מתווה ההקלות שלהם. עוד הוסיף: "הם הרוויחו מהאזרחים ואני נחוש להחזיר להם את הכסף".
התזכיר פורסם על אף התנגדות בנק ישראל ואגף התקציבים באוצר למהלך, בטענה כי זה יפגע במשק ויגולגל אל הציבור. נזכיר כי מתווה ההקלות שבנק ישראל המליץ עליו למערכת הבנקאית כדי להקל על הציבור אחרי המלחמה, קובע כי המערכת הבנקאית תעניק הקלות בהיקף כספי של 1.5 מיליארד שקל מידי שנה במשך שנתיים.
כל בנק בחר לעצמו בדרך בה הוא יעמיד את ההקלות ללקוחות שלו. במערכת הבנקאית אומרים שלהבנתם, מתווה ההקלות היה אמור למנוע הטלת מסים חריגה עליהם ומשמוטל מס כזה, ההסכם הלא כתוב על מתווה ההקלות מופר על ידי המדינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
