שר האוצר בצלאל סמוטריץ' יחתום היום (שלישי) בצהריים על צו שמאפשר יבוא מוצרים מחו"ל בשווי של עד 150 דולר ללא תשלום מע"מ - כפול מהמצב הקיים כיום שמאפשר פטור עד 75 דולר. הצו אמור להיכנס לתוקף תוך מספר ימים, כך שבתחילת 2026 הוא כבר ייושם. ההחלטה מעוררת מחלוקת בקרב קמעונאי האופנה, שיהיו הנפגעים העיקריים, אך צפויה להוות בשורה חיובית לצרכנים שיוכלו לחסוך 18% מע"מ על רכישות אונליין מחו"ל.
מומחי מס מצביעים על פרצה פוטנציאלית בצו. הם טוענים שכבר המליצו לקמעונאי האופנה להעביר את פעילות האונליין שלהם לקפריסין, וכך למעשה לחמוק מתשלום המע"מ. בנוסף, התאגדות נכונה בקפריסין יכולה להביא גם לתשלום מס הכנסה נמוך יותר, הודות למשטר המס המקל יותר שם לעומת ישראל.
הצעד, שנראה לכאורה כמקדם צרכנים, עלול להפוך לבומרנג כלכלי. אם קמעונאים ישראליים אכן יעבירו את פעילותם לחו"ל כדי לנצל את הפרצה, המדינה עלולה למצוא את עצמה מפסידה הכנסות מס משמעותיות - הרבה מעבר לויתור על מע"מ מיבוא פרטי. כך, מה שנועד לעזור לצרכן עלול לפגוע בקופת המדינה בצורה חמורה יותר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)