במסיבת עיתונאים שכינס הבוקר בועידת הקניונים ורשתות המסחר בישראל, הציג נשיא איגוד לשכות המסחר, שחר תורג'מן, את מהלך התגובה של המגזר העסקי בישראל למהלך של שר האוצר סמוטריץ', לפיו יוכפל הפטור ממע״מ מ-75 דולר ל-150 דולר בעת קנייה באתרים בחו"ל. מדובר בבחינת היתכנות, בהיוועצות עם פירמת רו"ח EY, להוצאת עסקי מכר מרחוק מחוץ לישראל.
לדבריו, הכפלת הפטור ביבוא אישי עד ל-150 דולר, משרד האוצר יוצר תמריץ להקמת חברות ישראליות הפועלות מחוץ לישראל, אשר יהנו מפטור ממע״מ במכירה לצרכנים בישראל. כדי לעמוד בתנאי הפטור נדרשת הפעלה מלאה של מערך עסקי מחו״ל - כוח אדם, תפעול, שכירות והנהלה - לצד שילוח ישיר מקפריסין או ירדן. תחת מודל זה חברות ישראליות יכולות להתחרות בעסקים הבינ"ל בעלויות נמוכות בכ־50% מהעלויות בישראל וכמובן לזכות בהנחה של שר האוצר על סך 18% כמי שמספקים מוצרי צריכה מחו"ל לישראל.
לדברי תורג'מן, המנגנון שמקדם משרד האוצר מעודד העברת פעילות עסקית, תעסוקתית ולוגיסטית אל מחוץ למדינה, ופוגע בעסקים הישראליים ובתחרות ההוגנת. איגוד לשכות המסחר קורא לראש הממשלה לעצור את קידום המהלך, ולהציג פתרון שימנע עיוות תחרותי ובריחת פעילות כלכלית לחו״ל ויאפשר לאזרחי ישראל להנות מהפטור ממע"מ.
בנוסף לתורג'מן, השתתפו במסע"ת גם בעלי עסקים קטנים ששיקפו לציבור את המחיר הדרמטי של הכפלת הפטור ממע"מ ביבוא אישי, פטור שכבר בסך הקיים, מרסק עסקים קטנים ובינוניים. בסוף מסיבת העיתונאים עלו עשרות בעלי עסקים לבמה והניפו שלטים הפונים לראש הממשלה נתניהו שיתערב אל מול המהלך ההרסני של שר האוצר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו