סחורה בנמל חיפה. צילום: רויטרס

כאוס בנמלים: 330 אלף טון מזון תקועים - ומחירי הבשר והחלב עלולים לזנק

איגוד יבואני התבואות מזהיר: 11 אוניות עם 330 אלף טון של מוצרי גרעינים ממתינים לפריקה בנמלי ישראל • קשיים תפעוליים מאיימים על אספקת המזון לאדם ולמשק החי • "מחירי הבשר והחלב יזנקו בגלל המחסור"

משבר חמור מתפתח בנמלי ישראל: 11 אוניות מטען עם כ-330 אלף טון גרעינים ומוצרי תבואה ממתינות לפריקה, בעוד איגוד יבואני התבואות מזהיר מפני "משבר ממשי" שעלול לפגוע באספקת המזון במדינה.

איתי רון, יו"ר איגוד יבואני התבואות ומנכ"ל חברת צנציפר, שלח הבוקר (ראשון) מכתבים דחופים למנכ"לי משרדי התחבורה והחקלאות בעניין הכאוס בנמלים. על האוניות התקועות נמצאים מטעני חיטה, תירס, סויה ומוצרי גרעינים נוספים, החיוניים לתעשיית המזון ולמשק החי.

"מצד אחד שערי המדינה ליבוא תבואות סגורים בחלקם, ובקושי אפשר לפרוק סחורות," כותב רון. "מצד שני, משרד החקלאות רוצה באספקה שוטפת ובהחזקת מלאי חירום, ויש גם צד שלישי: האוצר פועל להורדת הראש של הרפתנים בגלל המחירים. לא יודע איך להגדיר את המציאות הזו - כאיוולת? כמשבר ניהול."

נמל אשדוד., צילום: לירון מולדובן

המשבר נובע משילוב של גורמים: עיצומים בממגורת דגון - דרכה מובאים לישראל מרבית גרעיני התבואות, עיצומים מוחרפים בנמל חיפה, וקשיים תמידיים בפריקה בנמל אשדוד. רון מזהיר כי המצב עלול להוביל למחסור במספוא שיגרום לעליית מחירי הבשר והחלב.

אירית בן דב, מנכ"לית מכון התערובת מילובר, מציינת: "ביטחון תזונתי במדינת ישראל יושג רק דרך חקלאות חזקה וגידול עצמי. הבעיות המתמשכות בנמלים, התשתיות החסרות והעדר השקעות וחשיבה קדימה, מייצרות תלות בייבוא שמסכנת את היכולת לשמור על רציפות תפעולית בתחום המזון. בעידן של איום קיומי על המדינה ומלחמות - זה מצב מסוכן."

איגוד יבואני התבואות הצהיר כי ללא פתרון מיידי, קיים "איום על המשך אספקת המזון לאדם ולמשק החי במדינת ישראל". האיגוד פנה לקבל תגובות ממשרדי התחבורה והחקלאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...