"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לא רק הארנונה והחשמל: גם מחירי הגז הביתי עולים

בחברת סופרגז פאוור העלו את תעריפי הגז בעד 7% • הסיבות: המלחמה, העלייה במס הבלו, התייקרות חומרי הגלם והעלייה במדד • גם חברות גז אחרות בענף צפויות להעלות מחירים - וחלקן הסבירו כי "רוב המחיר נובע מעלויות של המדינה"

,עודכן
0השמעה
בלוני פז גז // צילום: יהושע יוסף. צילום: יהושע יוסף

על רקע המלחמה, העלייה במס הבלו, התייקרות חומרי הגלם והעלייה במדד, גם הגז לבישול ביתי מתייקר.

בחברת סופרגז פאוור (לשעבר אלקטרה פאוור) העלו את תעריפי הגז בעד 7%, כך עלה מהודעה שנשלחה ללקוחות בחשבונית חודש ספטמבר. בחברה מציינים כי לא כל הלקוחות חוו התייקרות.

לקוחות שקיבלו עדכון בדיעבד הסבירו כי ההודעה על עליית המחירים הגיעה רק לאחר שכבר נכנסה לתוקף, אולם לפי החברה, היא אינה מחויבת להתריע מראש על עדכון מחיר של עד 7%.

ההעלאה כללה גם את דמי השירות. אחד הגורמים להתייקרות הוא גם מחיר המלחמה: בעקבות פגיעת הטיל בבתי הזיקוק (בז"ן), נאלצה החברה לייבא מחירי גז בישול (גפ"מ), מה שהעלה עלויות.

בחשבונית של חברת סופרגז פאוור נכתב "להלן פירוט מחיר לכל מדרגת צריכה ושיעור השינוי בהשוואה לחשבונית קודמת: ממדרגת צריכה 0 עד 6 מ"ק, המחיר לכל מ"ק 21.56 שקלים כולל מע"מ, שינוי של 7 אחוזים".

מסופרגז פאוור נמסר: "מחירי גז הבישול (גפ"מ) עודכנו בעקבות עלייה במחירי חומרי הגלם בעולם, עליית המדד ועדכון המס העקיף (בלו), עלויות יבוא וכן על רקע השפעות המלחמה האחרונה. חשוב להדגיש כי העלייה מתבטאת בשקלים בודדים בלבד, וכי מחירי הגפ"מ נותרו מהנמוכים במשק.על פי הרגולטור ספקיות הגז לא מחויבות בהודעה מראש ללקוח על עדכוני מחיר של עד כ־7%. זאת מאחר שמדובר בעלות זניחה של עשרות אגורות למחיר הכולל".

המגמה תימשך

גם בחברות אחרות בענף צפויות עליות: פזגז הודיעה כי מחירי הגז יתייקרו החל מינואר "באחוזים בודדים", בשל עליית מס הבלו ועליית תשומות הייצור. גורם אחר טען כי "רוב המחיר של הגז נובע בגלל עלויות של המדינה".

בלוני גז של חברת פז גז // צילום: יהושע יוסף,צילום: יהושע יוסף

דור גז מסרה כי בשל העלייה המשמעותית במחירי הגפ"מ בעקבות התקלה בבתי הזיקוק והצורך ביבוא גפ"מ בהיקפים גדולים, היא נאלצה לצמצם בחלק מהמקרים הנחות שניתנו בעבר. מישראגז Energy לא נמסרה תגובה.

חשוב לציין כי מחירי הגפ"מ בישראל אינם מפוקחים, בניגוד למחירי הדלק. מחשבון השוואת מחירי הגפ"מ של משרד האנרגיה מאפשר לצרכנים לבדוק את המחירים שמציעים הספקים השונים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר