בעלי המניות של טסלה אישרו הלילה (בין חמישי לשישי, שעון ישראל) חבילת שכר חסרת תקדים למנכ"ל אילון מאסק - בשווי של עד 878 מיליארד דולר לאורך העשור הקרוב (שכר ממוצע של 275 מיליון דולר מדי יום). כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס. האישור מהווה ניצחון ברור למאסק ומחזק את מעמדו כמי שמוביל את יצרנית הרכב החשמלי לעידן חדש של בינה מלאכותית ורובוטיקה.
מניית טסלה עלתה בכ-2% במסחר שלאחר סגירת השוק, לאחר שיותר מ-75% מהמשתתפים בהצבעה תמכו במהלך. לפי אנליסטים, ההחלטה עשויה לחזק את מניית החברה, שהערכת השווי שלה מבוססת על חזון מאסק להפוך את טסלה למובילת תחום הרכב האוטונומי, המוניות הרובוטיות והרובוטים דמויי האדם - אף שהצהרותיו הפוליטיות גרמו השנה לפגיעה במותג.
למרות התנגדות מצד גופים מוסדיים, בהם קרן העושר הלאומית של נורווגיה, בעלי המניות העניקו גיבוי ברור למנכ"ל. לדברי דירקטוריון טסלה, חבילת השכר נועדה להבטיח את המשך מחויבותו של מאסק לחברה, והזהירו כי הוא עלול לעזוב אם התוכנית לא תאושר.
ההצבעה התקיימה לאחר שהחברה העבירה את התאגדותה מדלאוור לטקסס, צעד שאיפשר למאסק לממש את מלוא זכויות ההצבעה הנובעות ממניותיו - כ-15% מהחברה - לאחר שעיכוב משפטי עצר חבילת שכר קודמת.
כדי לקבל את מלוא התגמול, על מאסק לעמוד ביעדים ארוכי טווח הכוללים ייצור של 20 מיליון כלי רכב, הפעלת מיליון מוניות רובוטיות, מכירת מיליון רובוטים והשגת רווח תפעולי של עד 400 מיליארד דולר. בנוסף, שווי השוק של טסלה יצטרך לזנק מ־1.5 טריליון דולר כיום ל-2 טריליון דולר - ובהמשך אף ל-8.5 טריליון דולר.
לפי התוכנית, מאסק יוכל להרוויח עד 878 מיליארד דולר במניות טסלה על פני עשר שנים. אמנם הוא יקבל הקצאה של מניות בשווי של עד טריליון דולר, אך יחויב להעביר חלק מהתמורה בחזרה לחברה.
נזכיר כי האיש העשיר בעולם, עם הון אישי המוערך ב-490 מיליארד דולר, לא ייסד בעצמו את טסלה. החברה הוקמה ב-2003 על ידי שני מרטין אברהארד ומארק טרפנינג, ומאסק נכנס כמשקיע, התמנה ליו"ר, וב-2008 החל לכהן כמנכ"ל. הוא הפך אותה ליצרנית המכוניות החשמליות הגדולה בעולם, עם שווי של 1.4 טריליון דולר = יותר מכל יצרניות המכוניות הגדולות בעולם ביחד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
