8,000 עובדי בנק הפועלים יקיימו מחר (שני) שביתה החל מהשעה 13:00 ועד סוף יום העבודה. החל מיום שלישי העובדים ינקטו צעדים נוספים במחאה על התנהלות הנהלת הבנק, המקדמת לדבריהם צעדי קיצוצים חד-צדדיים על אף רווחי העתק של מיליארדים שרושם הבנק, ולאור המבוי הסתום במשא ומתן.
מחר כל יחידות הבנק ובהן כל 180 סניפי הבנק, מרכזי הייעוץ והמוקד הטלפוני יהיו סגורים החל מהשעה 13:00 ועד לסוף יום העבודה.
מדובר בשלב נוסף במאבק שמנהלים העובדים במחאה על התנהלות הנהלת הבנק המקדמת תוכנית לקיצוץ מאות תקנים. לדבריהם הקיצוץ יוביל להגברת העומסים ופגיעה בעובדות ובעובדי הבנק, בעתיד הבנק ובשירות הניתן ללקוחות. זאת בזמן שהבנק ממשיך לרשום רווחי שיא של מיליארדי שקלים.
לטענת עובדי הבנק, תוכנית הקיצוצים הדרמטית שמקדמת ההנהלה כוללת ביטול של כ־770 תקנים באמצעות אי איוש ואיחוד משרות, וניוד כפוי של מאות עובדים תוך פגיעה בשכרם ובאופק הקידום שלהם. צעדים אלו מגיעים בזמן שעובדי ועובדות הבנק מתמודדים עם עומסי עבודה חסרי תקדים, כתוצאה מיישום תוכנית קיצוצים רחבת היקף ושינויים מרחיקי לכת במצבת כוח האדם בשנים האחרונות.
יו"ר ארגון עובדי בנק הפועלים, רוני גרפונקל: "מנכ"ל הבנק מוביל תוכנית דורסנית ומנותקת, הכוללת צעדי קיצוץ חד־צדדיים, תוך פגיעה בעתיד הבנק, בעובדים ובלקוחות. בזמן שההנהלה מוציאה מיליוני שקלים על פרסומות ושלטי חוצות המספרים על "מהפכת שירות", בפועל היא פוגעת בשירות, העובדים נשחקים והלקוחות משלמים את המחיר. לא ניתן למנכ"ל הבנק לרמוס אותנו - העובדים הם הלב הפועם של הבנק".
מבנק הפועלים נמסר: "ועד העובדים הודיע על השבתת פעילות עובדי ההסכם הקיבוצי מחר (שני) החל מהשעה 13:00 ועד לסיום יום העבודה ועל כן הבנק יפעל במתכונת מצומצמת. אנו מתנצלים על חוסר הנוחות ופועלים על מנת להמשיך לספק פתרונות ללקוחותינו. השירותים בערוצי הדיגיטל מתקיימים כרגיל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
