אלפי עובדי בנק הפועלים ישבתו מחר במחאה על קיצוצים: "הנהלה מנותקת"

כל יחידות הבנק יושבתו, בהם 180 סניפים ברחבי הארץ • העובדים טוענים כי הנהלת הבנק מקדמת קיצוצים חד־צדדיים ופוגעת בעובדים ובשירות ללקוחות • מבנק הפועלים נמסר: "נפעל במתכונת מצומצמת"

בנק הפועלים (ארכיון). צילום: אביב גוטליב

8,000 עובדי בנק הפועלים ישבתו מחר (חמישי) ליום אחד, במסגרת שביתת אזהרה במחאה על צעדי הקיצוצים שמקדמת הנהלת הבנק.

העובדים טוענים כי הנהלת הבנק מתעלמת מהמשא ומתן, מתבצרת בעמדותיה ומיישמת בפועל תוכנית קיצוצים רחבת היקף - וזאת בזמן שהבנק מציג רווחי עתק של מיליארדים.

במסגרת השביתה ישבתו כל יחידות הבנק: 180 הסניפים ברחבי הארץ, מרכזי הייעוץ והמוקד הטלפוני. מדובר בצעד נוסף במאבק העובדים לאחר הכרזת סכסוך העבודה על ידי ההסתדרות, בתיאום עם ארגון העובדים, בתחילת החודש. לטענת הוועד, הנהלת הבנק לא נקטה כל צעד לפתרון המשבר, ואף הבהירה כי בכוונתה להמשיך בתוכנית הקיצוצים.

שביתת האזהרה של עובדי בנק הפועלים, צילום: ללא קרדיט

במהלך החודשים האחרונים ניהל ארגון עובדי בנק הפועלים משא ומתן מול הנהלת הבנק, אך זו "גוררת רגליים" ומסרבת להקפיא את הצעדים החד־צדדיים, בהם ביטול של כ־770 תקנים באמצעות אי איוש ואיחוד משרות, וניוד כפוי של מאות עובדים תוך פגיעה בשכרם ובאופק הקידום שלהם. בארגון מציינים כי צעדים אלה מעמיקים את עומסי העבודה, פוגעים בזכויות ובתנאים ומובילים לשחיקה קשה – שעלולה לפגוע גם בשירות ללקוחות.

העובדים מצביעים על הפער שבין תוכניות הקיצוץ לבין רווחי הבנק: בשנת 2024 רשם בנק הפועלים רווח של כ־9 מיליארד שקל, וצפוי לרווחים גבוהים עוד יותר השנה. במקביל, טוענים העובדים, הנהלת הבנק מוציאה מיליוני שקלים על פרסום ושלטי חוצות במסגרת "מהפכת השירות".

יו"ר ארגון עובדי בנק הפועלים, רוני גרפונקל, אמר: "הנהלת הבנק מנותקת. בזמן שהיא מגלגלת רווחים של מיליארדים, היא פוגעת בעובדי ועובדות הבנק המסורים, שבזכותם הושגו רווחי עתק אלו. הבנק מקצץ מאות תקנים, מגביר את העומסים ופוגע בשירות הניתן ללקוחות – זאת בזמן שההנהלה מוציאה מיליוני שקלים על פרסומות ושלטי חוצות, בהם מספרים ללקוחות על 'מהפכת שירות'".

מבנק הפועלים נמסר: ועד העובדים הודיע על השבתת פעילות עובדי ההסכם הקיבוצי ועל כן הבנק יפעל במתכונת מצומצמת.
אנו מתנצלים על חוסר הנוחות. השירותים בערוצי הדיגיטל מתקיימים כרגיל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר