"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בנק הפועלים השלים חלוקת מניות ל-400 אלף לקוחות

בנק הפועלים שבחר להעניק למיליון לקוחות שלו או 2 מניות של הבנק או 100 שקלים במזומן, משלים היום את המהלך • כמעט 250 אלף לקוחות הבנק שיקבלו היום מניות, לא החזיקו בשום ני"ע בבנק וזו תהיה הפעם הראשונה שלהם שהם מחזיקים ני"ע

,עודכן
0השמעה
בנק הפועלים. צילום: בנק הפועלים

מיליון לקוחות בנק הפועלים יקבלו היום (ראשון) את ההטבה שמחלק הבנק בדמות 100 שקלים במזומן או 2 מניות שלו. כמעט 400 אלף לקוחות הבנק בחרו לקבל מניות והם יקבלו את המניות לחשבונם היום.

נתון מעניים מלמד שכמעט 250 אלף לקוחות בנק הפועלים לא החזיקו בכלל ניירות ערך בבנק וסביר להניח שמדובר בפעם הראשונה שהם יחזיקו נייר ערך כלשהו מה שלמעשה מכניס לשוק ההון כמעט 250 אלף בני אדם וזה נתון חשוב מאוד בעולמות החינוך הפיננסי.

מימין לשמאל: שחר ליניק (בת 20) שבחרה במניות הבנק, ידין ענתבי מנכ"ל בנק הפועלים, ליאת הר-לב, פרזנטורית הבנק, דן הדני (בן 101) שבחר במניות הבנק ואיתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה.,

כאן המקום לציין שבאופן עקרוני כל נושא ניהול יתרות המזומנים והחשסכונות של משק הבית צריך לכלול רכיב כלשהו, גם אם קטן מאוד, שחושף את הלקוח לשוק ההון.

על פי רוב, קיים חסם פסיכולוגי אצל חלק מהאנשים שחוששים להשקיע בשוק ההון ולכן המהלך של בנק הפועלים שהוא מחלק למעשה 2 מניות שלו מאפשר למי שחושש משוק ההון להתנסות בהשקעה בשוק מבלי שהוא משקיע כסף ומבלי שהוא משלם עמלות מכל סוג שהוא על אותן שתי מניות.

החשיפה הזו של אנשים לעולמות שוק ההון אמורה לייר נדבך נוסף בחינוך הפיננסי שכולל ניהול החיסכון של משק הבית ומכאן החשיבות במהלך של בנק הפועלים.

פילוח החלקות ההטבה של בנק הפועלים מלמד כי, כ-60% מהלקוחות שבחרו בקבלת מניות לא החזיקו קודם לכן בניירות ערך בחשבונם בבנק. הגיל הממוצע של הלקוחות שבחרו בקבלת מניות הוא 46.

הלקוחות המבוגרים ביותר שבחרו בקבלת מניות הינם בני 101, והצעירים ביותר הם בני 18 (הגיל המינימלי שאפשר עמידה בקריטריונים לזכאות למהלך). בקבוצת הגילאים 55-46 היה שיעור הבוחרים בקבלת מניות הגבוה ביותר (70%), ואילו בקבוצת הגילאים 25-18 היה שיעור הבוחרים בקבלת מניות הנמוך ביותר (58%).
שיעור הבוחרים בקבלת מניות בקרב גברים היה גבוה יותר מנשים (66% מול 59%), ובחשבונות בבעלות משותפת של גבר ואישה היה שיעור בוחרים בקבלת מניות גבוה אף יותר (69%).
הלקוחות שבחרו בקבלת מניות מתגוררים ב-1,207 יישובים בארץ, ממטולה הצפונית ביותר ועד לאילת הדרומית ביותר. אזור המרכז מוביל בשיעור הבוחרים בקבלת מניות (68%) לעומת אזור הדרום (65%), אזור ירושלים (63%), ואזור הצפון (63%).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר