הלילה (בין שני לשלישי) הודיעה קרן העושר הנורבגית שהיא סימה לממש את ההחזקות שלה במניות הבנקים הישראלים וזה שיחרר קפיץ אצל המשקיעים. במשך כל התקופה האחרונה לא היה ברור מי מוכר סחורה בבנקים באופן מנוגד לכל היגיון השקעתי וכעת משהתבררה התמונה, המשקיעים הבינו שכדאי לנצל את המימוש האגרסיבי של קרן העושר הנורבגית ולקנות מניות בנקים בירידות.
אז אם אנחנו מסתכלים על מה שקרה בתקופה האחרונה במערכת הבנקאית הרי שהדוחות הכספיים שלהם היו מצויינים ולמעשה עמדו בציפיות של המשקיעים. זה היה אמור לתת את האות לעליות במניות אבל משום מה, גוף זה גדול החל למכור סחורה וזה בילבל את המשקיעים. מה המשקיע הזר יודע שכאן בישראל אנחנו לא יודעים על הבנקים הישראלים?
הלילה התבררה התמונה - פשוט כלום. לחץ פוליטי של קרן העושר הנורבגית גרם לה לפעול בניגוד לאינטרס של המשקיעים שלה והמוסדיים הישראלים שהבינו מהר את התמונה מיהרו לרכוש מכל הבא ליד את הסחורה ששיחררה קרן העושר הנורבגית.
בשלושת ימי המסחר האחרונים עלו מניות הבנקים ב-5.5% זאת אחרי שבחודש שעבר ירדו מניות המערכת הבנקאית בקצת יותר מ-1%. מה שיצר מהלך מעניין עבור המוסדיים.
יניב פגוט, סמנכ"ל הבורסה אמר: ״אנו מתקרבים לסיומו של חודש תנודתי יחסית, שנמצא כעת בטריטוריה חיובית, כשהמדדים המרכזיים עלו בכ-1% מתחילת החודש. במסחר היום נרשמת פעילות ערה במיוחד במניות הבנקים, בהובלת בנק הפועלים. מדד הבנקים משלים עלייה של 3.5% מתחילת החודש ושל כ-45% מתחילת השנה, ומהווה כיום את עוגן המסחר בבורסה".

