עובדי חברת החשמל (אילוסטרציה). צילום: מישל דוט קום

נתון חסר תקדים: נשבר שיא כל הזמנים בצריכת החשמל בישראל

במכון "נגה" מציינים כי העלייה בצריכת החשמל נובעת מגל החום הכבד ששרר ברחבי הארץ, ומגמות מתמשכות של עלייה בביקוש לחשמל • מנכ"ל נגה, שיקי פישר: "על אף צריכת השיא, לא נרשמו הפסקות חשמל, והחשמל סופק באופן רציף ותקין לכלל הצרכנים בישראל"

על פי נתוני "נגה", המכון לניהול מערכות חשמל, נשבר היום (ראשון) שיא כל הזמנים בצריכת חשמל בישראל.

מכון נגה פרסם נתונים חסרי תקדים, כאשר צריכת החשמל בישראל הגיעה ל- 15,806 מגהוואט. השיא הקודם נרשם ב-13 באוגוסט 2023 ועמד על 15,694 מגהוואט.

מגמות מתמשכות של עלייה בביקוש לחשמל במגזר הביתי. (אילוסטרציה), צילום: GettyImages

בזמן שיא הצריכה, סך הייצור מאנרגיות מתחדשות עמד על 4310 מגהוואט, ושיקף את תרומתן המשמעותית של האנרגיות המתחדשות למשק החשמל בישראל.

מנכ"ל נגה, שיקי פישר: "נגה נערכה מבעוד מועד לאפשרות של שבירת שיאי צריכה, תוך תיאום הדוק עם יצרני החשמל, מפעילי הרשת וגופי המשק. על אף צריכת השיא, לא נרשמו הפסקות חשמל, והחשמל סופק באופן רציף ותקין לכלל הצרכנים בישראל.

"חוסן אנרגטי"

"זהו ביטוי לחוסן האנרגטי של מדינת ישראל. מערכת חזקה, מתקדמת ומתוכננת היטב, בהובלת נגה".

בנגה מציינים כי העלייה בצריכת החשמל נובעת מהגל החום הכבד ששרר ברחבי הארץ, ומגמות מתמשכות של עלייה בביקוש לחשמל בכלל המגזרים: הביתי, המסחרי והתעשייתי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...