החום המהביל של חודשי הקיץ הישראלי מורגש בימים אלו בשיא עוצמתו, ומלבד שהות רצופה במזגן והתרעננות בחופי הים אין כמו גלידה טעימה ומרעננת.
מאז ומעולם הגלידריות השונות מהוות מקום בילוי פופולרי לכל המשפחה. רבים אוהבים להתפנק במגוון האדיר והחדשני ובטעמים השונים. עם זאת, מדובר בפינוק יקר מאוד למשפחה, שכן מחיר גלידה קטנה מתחיל ב־20 שקלים במקום הזול ביותר ויכול להגיע עד 23 שקלים.
לאור המחירים היקרים, ובמיוחד כאשר מדובר במספר ילדים, כדאי ורצוי יותר לקנות גלידה במשקל. יש לציין כי יש הבדל בין מחיר גלידות במשקל כאשר קונים במקום, לעומת גלידות במשלוחים אשר נמכרות במחיר יקר יותר.
"אנחנו יודעים שהכל יקר במדינת ישראל, אבל גם פינוק כמו אכילת גלידה בחוץ מוציא אותך בגירעון ואתה צריך לחשוב פעמיים אם בכלל כדאי לך או לא", מתאונן איתי ממודיעין. "רק אתמול לקחתי את שני הילדים שלי לאכול גלידה. כל אחד הזמין גלידה בכוס אחד מהם היה פרוזן יוגורט. זה יצא לי 97 שקלים. פשוט מטורף שבשביל גלידה אתה משלם סכומים כאלו. יוקר המחיה הוא כבר לא סיסמה. זה פשוט בלתי אפשרי למשפחה ממוצעת לשרוד כאן את הקיץ".
גם בענף הגלידות, כמו בענפים רבים אחרים, חלה עליית מחירים בממוצע של כ־5%. ברשת גולדה העלו את מחירי הגלידות בחודש ינואר האחרון, כך שמחיר גלידת בסיס עד שני טעמים הינה 21 שקלים, לעומת 20 שקלים אשתקד - עלייה של 5%.
עדיף לקנות במשקל
מחיר גלידה בינונית עד שלושה טעמים - 27 שקלים. גלידת ג'מבו עד ארבעה טעמים - 33 שקלים. מי שירכוש במשקל, ישלם 70 שקלים לחצי ק"ג, או 114 שקלים לקילו.
גם ברשת אניטה, השייכת לקבוצת גולדה, העלו את המחירים בחודש ינואר האחרון. מחיר גלידת בסיס עד שני טעמים - 23 שקלים, גלידה בינונית עד 3 שלושה טעמים - 29 שקלים, גלידת ג'מבו עד ארבעה טעמים - 35 שקלים. המחירים במשקל הינם 72 שקלים לחצי ק"ג, ו־120 שקלים לק"ג.
ברשת אוטלו מחיר מנה קלאסית שני טעמים עולה 23 שקלים, שלושה טעמים - 29 שקלים, חצי ק"ג - 78 שקלים וק"ג - 129 שקלים.
ברשת וניליה מחיר גלידה קטנה שני טעמים - 21 שקלים. גלידה רגילה שלושה טעמים - 26 שקלים, גלידה גדולה ארבעה טעמים - 31 שקלים. ברשת עידכנו רק את מחירי הגלידות במשקל. מחיר ק"ג עומד כעת על 114 שקלים, לעומת 110 שקלים אשתקד. חצי קילו - 68 שקלים, לעומת 65 שקלים בקיץ שעבר.
ברשת דלי קרים מחיר כדור אחד הוא 20 שקלים, וגלידת שני כדורים תעלה 28 שקלים. חצי ק"ג במשקל - 57 שקלים, וק"ג - 114 שקלים.
ברשת לג'נדה מחיר מנה קטנה עומד על 23 שקלים, מנה בינונית 30 שקלים, חצי ק"ג במשקל - 72 שקלים וק"ג - 126 שקלים.
"ספגנו עלויות"
שרון בן בסט, מנכ"ל דלי קרים, אמר ל"ישראל היום" כי "עליית המחירים האחרונה נעשתה בחודש יוני 2024. מאז, עקב המצב נאלצנו לספוג עליות מחירים כדי לא להשליך זאת על הלקוח. האמת? זה קשה. עלויות חומרי הגלם עלו כמה פעמים באחוזים משמעותיים, כולל עלות כוח אדם, חשמל, ארנונה, מים, ועוד".
לדברי דודו מינה, הבעלים של רשת לג'נדה: "היתה התייקרות בשנה האחרונה של כ־%5 שנבעה מההתייקרויות האחרות במשק: עלות חומרי הגלם, תשומות ייצור הגלידה, מחירי החשמל, שכר עבודה, המדד ועליית המע"מ".
מנתוני דן אנד ברדסטריט עולה כי שוק הגלידריות בישראל מציג בשנים האחרונות צמיחה ניכרת על רקע עלייה בצריכה מחוץ לבית והעדפה גוברת למזון כבילוי חווייתי.
השחקנים המרכזיים בענף הם רשתות גדולות בפריסה ארצית כגון גולדה, אלדו, דלי קרים ווניליה, אשר פועלות במודל של זכיינות וממשיכות להתרחב באזורים מרכזיים ופריפריאליים כאחד.
עם זאת, בשנת 2024 נרשמה מגמה מדאיגה: מספר סגירות הסניפים היה כפול ממספר הפתיחות, דבר המצביע על רמות סיכון גבוהות ועל תנודתיות בעסקי הגלידה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
