זאיד עם דוגמניות מדובאי. צילום: יח"צ

"דווקא בזמן של מתיחות - המקום הזה משרת את כל המדינה"

מתחם האופנה שהקים מהנדס המכונות זאיד זאיד בשפרעם הפך לאי של תקווה ודו־קיום גם בעיצומן של מלחמות • אחרי חודשים של הקפאה מוחלטת, הלקוחות חוזרים בהמוניהם מכל המגזרים • "אנשים מחפשים שמחה, וחוזרים לקנות ברגע שמתאפשר להם"

בישראל של השנים האחרונות התרגלנו לעבור במהירות ממצבי קיצון של מלחמה למשבי רוח של תקווה.

"המדינה למדה לתפקד גם בעיתות של משבר וגם בזמני שמחה", אומר זאיד זאיד, איש עסקים משפרעם והבעלים של מתחם האופנה T&E. "בחודש מאי הרגשנו כאילו הסתיימה המלחמה עם לבנון ואנחנו ב־80%-70% שגרה. ואז התחילה המלחמה מול איראן, והכל נעצר. האירועים נדחו, הקניות הופסקו, והיתה תחושת אובדן מוחלט של העונה כולה".

אלא שכמו בגלים הקודמים, גם הפעם הציבור חזר לשגרה מהר מהצפוי. "יומיים אחרי הפסקת האש החלו להגיע המונים. חלקם קובעים מהרגע להרגע. מאז כל יום נראה כמו סוף שבוע".

הקומפלקס שהקים זאיד משתרע על שטח של כ־2,000 מ"ר ומציע שמלות ערב, שמלות כלה ושמלות לאירועים - ונחשב כיום לאחד המוקדים המשמעותיים ביותר בענף. הסיפור שמאחוריו הוא לא פחות מסרט הוליוודי: זאיד, מהנדס תעשיה וניהול בהשכלתו, נחשף לעולם האופנה במקרה, בעת ביקור אצל אחותו בקנדה. כשחזר לישראל, החל לעבוד כמוכר בחנות, התקדם לתפקיד ניהולי ברשת קסטרו, ולבסוף רכש חנות אופנה קטנה בשפרעם בעזרת הלוואה מאמו. משם הדרך להקמת מתחם האופנה היתה קצרה.

זאיד, צילום: מורג ביטן

לטענתו, המתחם מושך לקוחות מכל רחבי הארץ, ובמיוחד בימים שאחרי משבר. "המקום הזה משרת את כל המדינה, ודווקא בזמן של מתיחות שמלה יכולה לחבר בין אנשים. לפני שבועיים, למשל, היתה אצלנו משפחה חרדית מאלעד במקביל למשפחה מהמגזר הערבי מהצפון וראיתי איך הנשים מדברות זו עם זו, מתייעצות על שמלה, מתרגשות ביחד. זה קורה כאן כל הזמן. שמחה מחברת בין אנשים".

"לא העלינו מחירים"

זאיד מספר כי בקרוב תתקיים תחרות בסגנון "הכוכב הבא" בערבית, וזאיד ילווה את הפרויקט בכל הנוגע ללבוש של המתמודדות.

"מהתוכנית לקחו מאיתנו שמלות, וכבר עשו אודישן אחד או שניים".

עוד הוא מספר כי בביקורה של שריל סנדברג, סמנכ"לית פייסבוק לשעבר, היא נפגשה עם חמישה בעלי עסקים, וזאיד היה אחד מהם.

נוסף על כך, הוא התרגש מכך שבתחרות מיס תבל שנערכה באילת, לבשו חלק מהמתמודדות בתחרות את קולקציית השמלות של המתחם.

מה קרה למלאים שלכם כתוצאה ממשבר הטיסות לישראל?

"היו הרבה מאוד משלוחים שבוצעו לפני המלחמה מול איראן והיו אמורים להיות מסופקים בטווח של שבועיים-שלושה, והם התעכבו מאוד. בעקבות סגירת המרחב האווירי נוצר עומס אדיר של משלוחים מחו"ל. עם זאת, מתחילת יולי זה השתחרר ואנחנו מקבלים משלוחים על בסיס שבועי.

טבול ביופי, צילום: יח"צ

"היו עליות מחירים של המשלוחים, מן הסתם, אבל אנחנו לא גילמנו את העליות האלה בתמחור שלנו בכלל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...