"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המיזוג בשוק הסלולר: למה בעצם פלאפון מוכנה לשלם שני מיליארד שקל על HOT מובייל

אם העסקה תתקדם ותאושר, תיווצר חברת הסלולר הגדולה בישראל, עם מצבה של 4 מיליון לקוחות ונתח של כ־35% משוק הסלולר הישראלי • אז מה הרציונל, הפוטנציאל העסקי והמכשול הגדול בדרך?

,עודכן
0השמעה
פלאפון (אילוסטרציה). צילום: יהושע יוסף

בימים האחרונים פלאפון טלטלה את שוק הסלולר, כשהציעה 2 מיליארד שקלים במזומן תמורת מלוא המניות של HOT מובייל - חברה עם כ־1.6 מיליון לקוחות. אם העסקה תעבור את כל השלבים והמכשולים, תיווצר חברת הסלולר הגדולה בישראל - עם מצבה של 4 מיליון לקוחות ונתח של כ־35% משוק הסלולר הישראלי.

נשאלת השאלה מה יקרה אם העסקה תאושר, וכאן צריך לבחון את הדברים בשני מישורים: האחד - עולם התשתיות, והשני - הצמיחה הפנימית של החברה הממוזגת.

אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון yes,צילום: רמי זרנגר

מחקרים שונים מלמדים שישראל נמצאת במקום ה־60 בעולם (כן, זו לא טעות) בהשקעות בתחום הסלולר. איך קרה שמעצמה טכנולוגית כמו ישראל מדשדשת במקום הלא מכובד הזה? פשוט מאוד: מאז רפורמת הסלולר הגדולה של משה כחלון המחירים ירדו, וכיום אפשר להשיג חבילת סלולר משביעת רצון ב־35 שקלים.

מפגרים מאחור

אמנם החברות רווחיות, אבל אין להן מוטיבציה להשקיע בתשתית. כך יצא שעד היום הטכנולוגיה של הדור הרביעי לא נוצלה במלואה וטכנולוגיית הדור החמישי נפרסת בקצב איטי מדי, בעוד שהעולם כבר מתחיל לדבר על טכנולוגיית הדור השישי.

אם נסתכל על האירוע מנקודת המבט של התשתיות, הגישה של חברות הסלולר אומרת שככל שהחברה גדולה יותר ורווחית יותר - לבעלי המניות יש מוטיבציה גבוהה יותר להכניס טכנולוגיות חדשות שיאפשרו להם להעלות מחירים. אם מאמצים את הגישה הזו, אז יש היגיון במיזוג של חברות כמו פלאפון ו־HOT מובייל.

כמו כן, רוב הלקוחות של פלאפון כבר עברו לחבילות הדור החמישי, מכאן שהחברה קרובה מאוד למיצוי יכולת הצמיחה הפנימית שלה. לכן, רכישה של מתחרה כמו HOT מובייל - שאצלה קצב המעבר לדור החמישי עם החבילות היקרות יותר הוא נמוך יחסית - מייצרת היגיון שיאפשר לפלאפון למקסם את ההכנסות ממצבת הלקוחות הקיימת ובטכנולוגיה הקיימת. יש כאן היגיון עסקי לא מבוטל.

המכשול

איפה הבעיה? רשות התחרות. הרשות תצטרך לבדוק את נושא התחרות, ולמעשה נחזור למצב שבו יש שלוש חברות גדולות (פלאפון שתהיה הגדולה ביותר, סלקום שתהיה השנייה בגודלה ופרטנר השלישית), והחברות האחרות יהיו קטנות עד כדי זניחות מכדי לחולל תחרות בשוק הזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר