"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המיזם של משרד התקשורת: מהירות רשת הסלולר באזורך בהכנסת כתובת
בשורה לצרכנים או היווצרות כאוס? חברות פרטיות יסרקו את גבולות המדינה ויבדקו איזו רשת סלולרית הכי טובה בכל אזור • הבעיה המסתמנת: "בישראל יכול להיווצר מצב שבו בקומה הראשונה יש בעיות קליטה, בעוד בקומה השנייה של אותו בניין הכל בסדר"
בענף הסלולר מקבלים את המהלך בספקנות ובחשדנות. צילום: GettyImages
בלעדי

המיזם של משרד התקשורת: מהירות רשת הסלולר באזורך בהכנסת כתובת

בשורה לצרכנים או היווצרות כאוס? חברות פרטיות יסרקו את גבולות המדינה ויבדקו איזו רשת סלולרית הכי טובה בכל אזור • הבעיה המסתמנת: "בישראל יכול להיווצר מצב שבו בקומה הראשונה יש בעיות קליטה, בעוד בקומה השנייה של אותו בניין הכל בסדר"

ניצן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

משרד התקשורת סיים מכרז שבמסגרתו ייבחרו חברות פרטיות, שיסרקו את כל גבולות המדינה ויבדקו איזו רשת סלולרית הכי טובה.

ל"ישראל היום" נודע כי המידע הזה יעלה לאתר משרד התקשורת ויהיה זמין לכולם, כך שבהקשת כתובת יהיה אפשר לדעת לאיזו חברת סלולר הרשת הכי טובה באזור שלך.

מדובר במהלך צרכני הכרחי, שישים סוף לספקולציות איזו חברה נותנת את השירות הטוב ביותר באיזו כתובת, וכך הצרכן שרוצה לקבל את הרשת המהירה ביותר יידע בדיוק לפי כתובתו איזו רשת עם הדור החמישי הכי טובה.

חשש מכאוס. אנטנות סלולריות (ארכיון), צילום: לירון אלמוג

אף שלכאורה מדובר במהלך צרכני יעיל של משרד התקשורת, בענף מקבלים את המהלך הזה בספקנות ובחשדנות. "תקשורת סלולרית היא מטבעה תקשורת שמושפעת מהרבה דברים. הניסיון של משרד התקשורת מוכר ונעשה בעולם, אבל כשאנחנו מדברים על מדינה כמו ישראל יכול להיווצר מצב שבו בפינת הרחוב יש קליטה חסרה, אבל כמה צעדים משם הקליטה היא מצוינת", אומר ל"ישראל היום" גורם הנדסי בכיר בתחום הסלולר.

מדובר במהלך צרכני הכרחי, שישים סוף לספקולציות איזו חברה נותנת את השירות הכי טוב באיזו כתובת

"מיזם כזה הוא טוב במקומות גדולים כמו ארה"ב, ששם עיירה קטנה מאכלסת כמה אלפי אנשים ואין בה קליטה, בעוד בעיירה ליד יש קליטה טובה. בישראל יכול להיווצר מצב שבו בקומה הראשונה יש בעיות קליטה, בעוד בקומה השנייה של אותו בניין הכל בסדר".

הגורם מוסיף ואומר כי חברות הסלולר בישראל סובלות מקשיים בפריסה של אנטנות כי אנשים לא רוצים אנטנות ליד הבית שלהם. "אף שנושא החשש מקרינה כבר הופרך באופן מדעי, אנשים עדיין מפחדים מאנטנות ולכן אתה יכול לראות מצב שבו חברה אחת הצליחה להקים אנטנה אבל חברה אחרת נתקלת בקשיים. היוזמה של משרד התקשורת לאפשר להתקין אנטנות על מבני ציבור אמורה להקל את הבעיה, אבל זהו תהליך שלא קורה ביום אחד".

שכונות חדשות. חברות הסלולר אומרות כי מעורבות של משרד התקשורת לא תספיק. (אילוסטרציה), צילום: גדעון מרקוביץ'

נושא השכונות החדשות

נתון נוסף שיש לשים לב אליו הוא נושא השכונות החדשות. כאן אומרים בחברות הסלולר כי צריך לבצע שינויים בחוק, ומעורבות של משרד התקשורת לא תספיק.

"היום בונים שכונות חדשות שהן כמו ערים קטנות, והעיריות לא מאפשרות להקים אנטנות סלולר שם. אם החוק יחייב אותן לאפשר להקים אנטנות כמו שמחייבים אותן להקים מתקנים של חברת החשמל ומקורות, הרבה מבעיות הקליטה בישראל יסתדרו", מוסיף הגורם.

"מיזם כזה טוב במקומות כמו ארה"ב, ששם עיירה קטנה מאכלסת כמה אלפי אנשים ואין בה קליטה"

לסיכום הדברים, אם משרד התקשורת יצליח לבצע מדידה אמינה ואיכותית של רשתות הסלולר ברחבי הארץ, הרי אנחנו מדברים על בשורה צרכנית לא מבוטלת בישראל.

אך כאמור, בענף הסלולר חשדנים מאוד כלפי המהלך הנרקם של משרד התקשורת וחוששים שהמדידה תהיה חסרה ולא מייצגת, מה שיוביל בסופו של דבר ליותר כאוס מאשר סדר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...