"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
דירוג האשראי של ישראל נותר ללא שינוי: הסיכון הביטחוני עדיין גבוה
חברת הדירוג החשובה בעולם S&P הותירה את דירוג החוב של ישראל על A מינוס • תחזית הדירוג נותרה שלילית גם היא • "תחזית הדירוג משקפת את הסיכונים הביטחוניים בעזה ועם איראן ושלוחותיה" • הגירעון השנה יגיע ל-6% (לעומת תחזית האוצר שעומדת על 4.9%) ויחס החוב-תוצר יזנק ל-70%
חברת דירוג האשראי S&P. צילום: רויטרס

דירוג האשראי של ישראל נותר ללא שינוי: הסיכון הביטחוני עדיין גבוה

חברת הדירוג החשובה בעולם S&P הותירה את דירוג החוב של ישראל על A מינוס • תחזית הדירוג נותרה שלילית גם היא • "תחזית הדירוג משקפת את הסיכונים הביטחוניים בעזה ועם איראן ושלוחותיה" • הגירעון השנה יגיע ל-6% (לעומת תחזית האוצר שעומדת על 4.9%) ויחס החוב-תוצר יזנק ל-70%

,עודכן
0השמעה
[object Object]

חברת דירוג האשראי החשובה בעולם - S&P פרסמה הלילה (בין שישי לשבת) את דירוג האשראי המועדכן של ישראל. כצפוי הדירוג נותר ברמה הנמוכה של A מינוי כשהתחזית נותרה שלילית.

בחברת הדירוג מנמקים את אשרור הדירוג (הנמוך) בכך שהסיכונים הביטחוניים בישראל נותרו גבוהים בעיקר בעזה ועם איראן ושלוחותיה. עוד אומרים בחברת הדירוג כי גם העצימות המשתנה של הלחימה בסוריה ולבנון מהוות משקולת על הכלכלה המקומית.

באשר להשפעת המכסים שהטיל הנשיא טראמפ על שותפות הסחר של ישראל, כותבים בחברת דירוג האשראי, כי תהיה לכך השפעה על הכלכלה הישראלית אולם תחזית הצמיחה של החברה לישראל עומדת כרגע על 3.3% לעומת פחות מ-1% בשנה שעברה. נציין כי צמיחה של 3.3% בתקופה כזו ועם תקציב שנראה כמו שהוא נראה מהווה צמיחה לא רעה שכן היא מגלמת צמיחה חיובית לנפש.

חברת הדירוג מעריכה עוד כי הגירעון יעמוד על 6% (גבוה מתחזיות האוצר ובנק ישראל) למרות שקשה לחזות כרגע את הביצועי הכלכלה הישראלית מהטעמים הברורים. ב-2026 צפוי הגירעון לרדת לרמה של 5%.

באשר לחוב של ישראל, ב-S&P מעריכים שיחס החוב תוצר יעלה עד לשנת 2028 לרמה של 70% רמה גבוהה מאוד שכן הרמה הזו הסתכמה ב-2023 ב-58% ולפני המלחמה הרמה הזו עמדה על 55%. הרמה הגבוהה של החוב משקפת משקולת כבדה מאוד על ההתפתחות של הכלכלה המקומית שכן תשלומי הריבית על חוב כל כך גבוה ועם ריבית גבוהה (כרגע פרמיית הסיכון של ישראל שנשקפת משוק האג"ח עומדת על 1.5%) תחייב תשלומי ריבית גבוהים שלא יאפשרו להטות תקציבים לצמיחה כלכלית ולשיקום כלכלי ביום שאחרי המלחמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו