"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שיא בעסקאות אשראי: הסכום המטורף שהישראלים הוציאו בחודש אפריל
למרות המלחמה – ההוצאות באשראי זינקו בפסח וביום העצמאות: עלייה של 11% לעומת השנה שעברה • זינוק חד גם בענפי המלונאות, הפנאי והתעופה • ירידה חדה במשיכת מזומנים • הנתונים המלאים בכתבה
הוצאות האשראי עלו (אילוסטרציה). צילום: GettyImages

שיא בעסקאות אשראי: הסכום המטורף שהישראלים הוציאו בחודש אפריל

למרות המלחמה – ההוצאות באשראי זינקו בפסח וביום העצמאות: עלייה של 11% לעומת השנה שעברה • זינוק חד גם בענפי המלונאות, הפנאי והתעופה • ירידה חדה במשיכת מזומנים • הנתונים המלאים בכתבה

היאלי יעקבי-הנדלסמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

למרות המצב הביטחוני ובעקבות יוקר המחיה, הציבור הישראלי המשיך להוציא כספים בהיקפים גבוהים במהלך חודש אפריל 2025 – כך עולה מנתוני חברת שב"א (שירותי בנק אוטומטיים), המנהלת את מערכות התשלומים הלאומיות.

מבקר המדינה%3A "ממשלת ישראל חייבת לפעול להפחתת יוקר המחיה"

סך ההוצאות בכרטיסי אשראי באפריל עמד על 45.787 מיליארד שקלים, עלייה של 11% לעומת אפריל אשתקד – שיא חודשי נוסף מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". ממוצע ההוצאה היומי עמד על 1.526 מיליארד שקלים, ירידה קלה של 0.6% לעומת מרץ, אך עדיין אחד הנתונים הגבוהים אי פעם.

כרטיסי אשראי, צילום: GettyImages

בפעם הראשונה נרשמה חצייה של רף 20 מיליארד השקלים בעסקאות פיזיות – כלומר רכישות שבוצעו בבתי עסק. סך ההוצאה בעסקאות מסוג זה עמד על 20.645 מיליארד שקלים, עלייה של 7.3% לעומת אפריל 2024. גם הרכישות אונליין ממשיכות במגמת עלייה: הוצאות הרכישה באינטרנט הגיעו ל-25.142 מיליארד שקלים, עלייה של 14.2% לעומת השנה שעברה.

יותר בילויים, פחות דלק
בפילוח לפי תחומים נרשמה עלייה חדה בענפי המלונאות וחדרי האירוח (47%), הפנאי והבידור (47%), סוכנויות הנסיעות (44%), והתעופה (19%). גם רשתות המזון נהנו מגידול בהוצאות – 9% לעומת אפריל אשתקד. לעומת זאת, תחום הדלק רשם ירידה של 3.36%.

ירידה במשיכת מזומנים
בניגוד למגמה הכללית, משיכות המזומן מהכספומטים רשמו ירידה של 5.5% לעומת אפריל 2024, ועמדו על 5.256 מיליארד שקלים בלבד.

ירידה במשיכת מזומנים(אילוסטרציה), צילום: אורן בן חקון

מנכ"ל שב"א, איתן לב-טוב, אמר: "שיא ההוצאות מגיע על רקע העובדה שהציבור הישראלי ניצל את חופשת פסח ויום העצמאות גם על מנת לבצע רכישות בבתי העסק בקניונים ומרכזי הקניות. ענפי המזון היוו את אחת הסיבות לעלייה בהוצאות גם בזכות שני החגים הללו שידועים ככאלו שבהם הציבור מבצע רכישות בהיקפים גבוהים יותר"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...