נראה שלאט לאט עולם גיוסי הכסף לשלבים המוקדמים של סטארט-אפים ישראליים הולך ומתעורר. היום (שלישי) נודע כי סטארטאפ הסייבר הישראלי טרא סקיוריטי שפיתח מערכת אוטומציה של בדיקות חדירה לארגונים באמצעות סוכני AI השלים גיוס סיד של 8 מיליון דולר.
אמנם מדובר בגיוס קטן אבל בשל העובדה שדובר בשלב מאוד מוקדם בחיים של הסטארט אפ הזה, שלב הסיד (seed) הרי שזה מעניין וכל שנותר לקוות שהסטארט אפ הזה ישתמש בכסף בחוכמה שנביט גם מוצר בשל למכירה בשלב כלשהו.
את החברה ייסד שחר פלד, לשעבר מנהל בכיר בחברת הסייבר Jit, שנפצע במהלך הלחימה בקיבוצי עוטף עזה ב-7 באוקטובר. לאחר שעבר שיקום רפואי לא פשוט, שחר שב למילואים ברצועה והתחיל לפעול באופן אינטנסיבי למען הסברה בינלאומית במסגרת דובר צה״ל.
בתקופה הזו גיבש את ההחלטה להוציא לפועל רעיון שהיה שמור אצלו במשך שנים – ולהקים את טרא סקיוריטי שכבר משרת לקוחות אמריקאים גדולים (כולל חברת Fortune 100).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו