"התאכזבנו מתוצאות הפגישה של ראש הממשלה עם הנשיא טראמפ אתמול, אבל ישראל לא תישאר ב-17 אחוז מכס. נעשה הכל כדי שהמצב ישתפר ואולי אפילו ישראל תוכל להרוויח מהמצב", כך אמר הערב (שלישי) ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים בישראל בוובינר ליצואנים בעקבות מדיניות המכסים החדשה של ארה"ב מול ישראל והעולם.
רועי פישר, ראש מערך היצוא וסחר חוץ במשרד הכלכלה אמר במהלך המפגש שקיימו סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה, התאחדות התעשיינים ומכון היצוא: "מדובר פה במגה אירוע שמזיז את הלוחות הטקטוניים של הסחר הבינלאומי. זה אירוע שלא היה 100 שנים. מרגישים את זה בכל בירות הסחר בעולם ואין דריקטוריון בעולם שלא מתכנס על הרקע הזה.
טראמפ מכריז על הטלת מכסים על סחורות מכל העולם | CSPAN
"אנחנו לא מוכנים שיהיה 17 אחוז מכס. הממשלה כולה עוסקת בנושא. ראש הממשלה נפגש עם הנשיא טראמפ, שר האוצר ושר הכלכלה עוסקים בזה. לא ננוח ונפעיל לחצים. אין לי ספק שנעמוד בזה, גם אם זה יקח זמן מסוים. זו הצעת פתיחה שהיא קשה לנו אבל היא הצעת פתיחה".
נילי שלו, מנכ"לית מכון היצוא הציגה נתונים לפיהם 25% מהיצוא הישראלי פגיע למכסים, נתון שמדבר על כ-10 מיליארד דולר. עוד עולה מנתוני ההחרגות בתחומים קריטיים כמו מוליכים למחצה, תרופות, דשנים, כימיקלים ומינרליים מסוימים לצד יציבות הסחר בשירותים עסקיים מספקות בסיס יציב להמשך שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות.
מדיניות המכסים החדשה מציבה אתגר לישראל ולתעשיות שאינן מוחרגות, ובעיקר לתעשיות קטנות המסתמכות על השוק האמריקאי. בתעשיית היין לדוגמא, 70% מהמכירות הבינלאומיות מיועדות לשוק האמריקני. בתעשיית הקוסמטיקה בישראל מדובר ב-44% מהיצוא. זה לא שלשוק האמריקני יש תחליף, אבל מומלץ לבדוק עוד הזדמנויות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו