לא רגוע בשווקים: החוזים העתידיים על המדדים האמריקניים צוללים

המשקיעים ברחבי העולם חוזרים לעבודה ועם פתיחת המסחר בחוזים עתידיים נרשמת צניחה חופשית שמסמנת שאנחנו הולכים לעוד יום מאתגר בבורסות • התנגדות משמעותית נרשמת בירידות של 5%

ירידות שערים בוול סטריט. צילום: GettyImages

המשקיעים ברחבי העולם חוזרים לאט לאט לעבודה אחרי חופשת סוף השבוע. המסחר בחוזים עתידיים על המדדים המובילים בארה"ב נפתח הלילה (שני) כשהחוזים בצניחה חופשית שמסמנת את הכיוון אליו הבורסות צועדות בפתיחת שבוע המסחר.

החוזים על הדאו ג'ונס יורדים ב-4%, החוזים על מדד S&P500 צונחים בכ-5% וירידות בשיעור מעט חד יותר רשמות בחוזים על הנאסד"ק. כאן נזכיר כי מניות הטכנולוגיה רגישות הרבה יותר לאינפלציה ומכאן לריביות גבוהות מה שמוביל לתגובה אגריסיבית של המשקיעים בנאסד"ק.

בשלב זה של הדברים לא נרשמו התבטאויות חריגות של בכירי הממשל האמריקאי לא כל שכן של נשיא ארה"ב דונלד טראמפם אבל אנחנו מדברים על מצב בו השווקים נמצאים בשוק ועדיין מנסים לעכל את המשמעות האמיתית לעולם של המכסים שהטיל הנשיא טראמפ.

כאן נשוב ונסביר כי מה שגורם לירידות בבורסות נובע מתרחיש של תגובה לא טובהנ של הכלכלה הריאלית למכסים האלה. התיאוריה הכלכלית מדברת על כך שהלחצים האינפלציונים בעולם יגברו ומכאן שהריבית בעולם גם לא תרד כפי שצפו לפני המהלך של הנשיא טראמפ. מכאן תרחיש של גלישה למיתון עולמי הוא סביר למדיי, מה שמחייב תיקנון של מחירי המניות כך שיעמדו בהלימה לתחזיות הפחות טובות להתפתחות הכלכלית בעולם.

ההתבטאות החשובה ביותר בסוף השבוע הייתה של יו"ר הפדרל ריזרב, גרום פאוול, שאמר במפגש עם עיתונאים כי עוצמת המכסים ושיעורם הגבוה הפתיעו את הבנק המרכזי מה שיחייב אותו לעמוד על המשמר ולהגיב להתפתחויות. ואם בהתפתחויות עסקינן הרי שאנחנו מדברים על אינפלציה, כלומר שלא ניתן יהיה להוריד את הריבית בטווח הנראה לעין.

טראמפ אגב, אמר במהלך סוף השבוע כי על הפד להוריד את הריבית ולא לשחק בפוליטיקה, התבטאות שהבהילה את המשקיעים שכן אם הנשיא יפעיל לחץ אגרסיבי על הפד להוריד ריבית כשהתנאים הכלכליים לא בשלים לכך הרי שזה מתכון לאסון כלכלי. ושיהיה בהצלחה לכולם.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר