"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
זה הסכום שתקבל המדינה כמסים בעסקת הענק גוגל-WIZ
חברת WIZ נמכרה לגוגל בעסקת ענק של 32 מיליארד דולר במזומן ויש מרוויחה אחת משמעותית - קופת המדינה שתקבל כמה מיליארדי דולרים
רשות המיסים. צילום: יהושע יוסף

זה הסכום שתקבל המדינה כמסים בעסקת הענק גוגל-WIZ

חברת WIZ נמכרה לגוגל בעסקת ענק של 32 מיליארד דולר במזומן ויש מרוויחה אחת משמעותית - קופת המדינה שתקבל כמה מיליארדי דולרים

,עודכן
0השמעה
[object Object]

היום הפתיעה גוגל כשרכשה את חברת WIZ בעסקת ענק של 32 מיליארד דולר במזומן וזה אומר תשלום מסים, והרבה מהם לקופת המדינה. נכון לרגע זה, נציין, עוד לא בוצעה התחשבנות סופית מול המדינה אבל גורמים במערכת הכלכלית, הבקיאים בעסקה ובהיבטי המס שלה אמרו ל"ישראל היו" את הדברים הבאים.

הבעלות על WIZ מחולקת בין קרנות זרות למשקיעים ישראל ולעובדי החברה שקיבלו אופציות. בסך הכל אמורים הישראלים שמחזיקים באופן ישיר בחברה לשלם לקופת המדינה סכום סופי שינוע בטווחים של 3 מיליארד דולר עד 4 מיליארד דולר.

אבל כאן יש תוספת שיכולה להתגלות במעלה הדרך ובהתחשבנות הסופית מול רשות המסים והיא המס שישלמו הישראלים שמחזיקים במניות WIZ בדרך עקיפה, כלומר בדרך של החזקה בקרנות ההשקעה הזרות.

בהנחת עבודה שהישראלים לא הקימו קונסטרוקציות מס מורכבות מידי שמרחיקות את הכסף מישראל, הרי שמדובר בתוספת מס שיכולה להגיע לעוד כמה מאות מיליוני דולרים לקופת המדינה.

נציין כי הגורמים ציינו, כי נכון לרגע זה, מה שידוע לרשות המסים זה כי הקרנות הזרות (4 קרנות זרות מחזיקות ב-WIZ) לא משלמות מס בישראל ועוד אחוזים משמעותיים נמצאים בידי ישראלים שמשלמים מס כאן בארץ הקודש. יש גם אופציות לעובדים ולכן מדובר בהכנסות למדינה שינועו בין 3 מיליארד דולר ל-4 מיליארד דולר.

נציין עוד כי החישוב הזה הוא חישוב ראשוני שנערך על ידי גורמים במערכת הכלכלית בירושלים והמספרים הסופיים עשויים להשתנות אבל לא יותר מידי.

כל מה שרציתם לדעת על מים // צילום: מיכאל וקסל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו