"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יצחק תשובה ימכור את הגז שיופק ממאגר אפרודיטה למצרים

ניומד אנרג'י שבשליטת קבוצת דלק של יצחק תשובה חתמה על הסכם למכירת הגז שיופק ממאגר אפרודיטה, ונמצא מול חופי קפריסין, לחברת הגז הלאומית של מצרים

,עודכן
0השמעה
יצחק תשובה. צילום: יהושע יוסף

ניומד אנרג'י שבשליטת קבוצת דלק של איש העסקים יצחק תשובה, חתמה היום (ב') על הסכם עקרונות למכירת כל הגז שיופק ממאגר אפרודיטה שנמצא מול חופי קפריסין לחברת הגז הלאומית של מצרים -EGAS.

במסגרת ההסכם יוכלו השותפות באפרודיטה לרכוש בחזרה חלק מהגז אולם בתצורה נוזלית, מה שיאפשר להוביל את הגז ולמכור אותו גם בשווקים שהם לא מצריים וזה פוטנציאל כלכלי משמעותי שיאפשר להגדיל את הרווחים מהמאגר. נזכיר כי רק בסוף השבוע קיבלה ניומד את אישור ממשלת קפריסין לתוכניות הפיתוח של המאגר אולם האישור אליו מצטרף כבר לקוח הופך את היכולת למממן את פיתוח המאגר לקלה יותר.

על פי תוכנית הפיתוח המאושרת השותפות יקימו מתקן הפקה עצמאי צף שימוקם מעל מאגר אפרודיטה, בעל יכולת הפקה מקסימלית משוערת של כ-800 MMCF ליום, באמצעות 4 בארות מפיקות בשלב הראשון.

יצוא הגז הטבעי יבוצע באמצעות צנרת תת ימית שתחובר למערכת ההולכה המצרית. צפי לקבלת החלטת השקעה סופית (FID) לפיתוח המאגר – בשנת 2027, לאחר ביצוע קדם תכנון הנדסי מפורט (Pre-FEED) וביצוע תכנון הנדסי מפורט (FEED). תחילת הפקת גז טבעי מהמאגר – בשנת 2031. תוכנית הפיתוח וההפקה המעודכנת מוערכת בסך של כ-4 מיליארד דולר (100%).

יוסי אבו, מנכ״ל ניומד אנרג'י אמר: "אנו מתקדמים בפיתוח המאגר. הגז הטבעי ממאגר אפרודיטה יביא בשורה לקפריסין, למצרים ולמדינות נוספות באזור. הגז הטבעי באגן הים התיכון איננו רק מקור אנרגיה אלא גם מקור לשיתופי פעולה אזוריים״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר