"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מאחורי הקלעים של עליית מחירי הסלולר בימים האחרונים
בימים הקרובים ייאלצו חברות הסלולר הישראליות להיפרד מ-140 מיליון שקל שיתווספו לאגרת התדרים הרגילה שהן משלמות • בכירים בחברות הסלולר דורשים מהמדינה לבצע עבודה כלכלית מסודרת שתקבע את אגרת התדרים
סלולרי במהירות גלישה גבוהה, אילוסטרציה. צילום: גטי אימג'ס

מאחורי הקלעים של עליית מחירי הסלולר בימים האחרונים

בימים הקרובים ייאלצו חברות הסלולר הישראליות להיפרד מ-140 מיליון שקל שיתווספו לאגרת התדרים הרגילה שהן משלמות • בכירים בחברות הסלולר דורשים מהמדינה לבצע עבודה כלכלית מסודרת שתקבע את אגרת התדרים

ניצן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

חברות הסלולר נערכות להגיש עתירה לבג"ץ שתחייב את המדינה לבצע הערכה כלכלית מחודשת, שתקבע מה יהיה גובה אגרת התדרים שהן ישלמו. הסיפור הזה צובר תאוצה בימים האחרונים, ונראה כי גל עליות המחירים האחרון הוא תולדה, בין היתר, של הסיפור הזה.

נסביר רגע את הדברים: חברות הסלולר משלמות אגרת תדרים שנתית של 300 מיליון שקל, וזאת בשל העובדה שהן משתמשות במשאב של המדינה. במכרזי תדרי הדור החמישי של הסלולר שהיו לפני כארבע שנים, החברות היו צריכות לשלם אגרה שנתית של 120 מיליון שקל נוספים. אולם המדינה, שרצתה לעודד את פריסת רשת הדור החמישי, נתנה להן הנחה של של כמעט 30% למשך ארבע שנים.

כעת עברו ארבע שנות הנחה, וחברות הסלולר צריכות להתחיל לשלם את מלוא האגרה - מה שאומר תוספת עלויות של 120 מיליון שקל בשנה עבור כל החברות, וזה כבר דרמטי.

החברות עשו בדיקה על גובה האגרות שמשלמות חברות סלולר ברחבי העולם, והתמונה שהתגלתה הייתה לא פחות ממדהימה: הממוצע העולמי של אגרות התדרים בעולם נמוך ב-50% מהאגרה שדורש משרד האוצר. בחברות הסלולר, שעברו אינסוף תהפוכות בארבע השנים האחרונות, פנו למשרד התקשורת בטענה כי נפלה שגגה לפני ארבע שנים, ולמעשה לא נעשתה כל עבודת רקע באוצר או במשרד התקשורת כשאלה הציבו את תנאי המכרז ואת העלות של התדרים - וזה יצא עיוות.

את העיוות הזה, טוענים בחברות הסלולר, צריך לתקן שכן אם לא הרי שלא תהיה להן ברירה אלא להעלות מחירים בצורה חד-צדדית אבל ככל הנראה זו הייתה אחת הסיבות לכך שהחברות החלו בתהליך כבר בימים האחרונים.

נסביר מספר דברים על השנה האחרונה בחברות הסלולר. כשפרצה המלחמה ב-7 באוקטובר גילינו ששירותי הסלולר הם שירותים חירום של ממש. החל מכך שחיילים עשו שימוש בשירותי הסלולר כדי להכווין את החילוץ או התקיפה ועד הזנקת כוחות הצלה למקומות שעמדו בחזית המלחמה. בין אלה לאלה שירותי הסלולר הותקפו על ידי החמאס והיה חשש שהחברות לא יצליחו לספק שירות, אלה פעלו בזמן אפס והחזירו עמודים לפעולה תוך פרקי זמן קצרים מאוד ובעלויות לא מבוטלות.

כשהחלו תרחישי העלטה כשהחלה הלחימה בגבול הצפון במקביל ללחימה בגבול הדרומי וחשש ממטחי טילים מאיראן, עברו חברות הסלולר לפעולת חירום, פרסו עוד אתרי חירום הגבירו את היכולת האנרגטית של האתרים הקיימים וכל זאת תוך שהחברות עצמן נשאו בעלויות.

כעת, חברות הסלולר צריכות להמשיך לפרוש את רשתות הדור החמישי תוך שימת לב ליתירות שנובעת ממסקנות על מה שקרה כאן מאז ה-7 באוקטובר ולכל אלה יש עלויות שאם יתווספו לעלויות הכבדות של אגרת התדרים שנכנסת במלוא עוצמתה לחיים שלהם, הרי שהן יגיעו למצב בלתי אפשרי ומכאן לשוקת שבורה: או שמעלים מחירים לצרכנים באופן חד-צדדי, או שהמדינה הולכת לעבודת מטה מסודרת על אגרת התדרים או שמאטים את קצב פריסת הדור החמישי. הפור נפל על החלק החסר במשוואה הזו והיא – עבודת המטה ואת זה מבקשות חברות הסלולר לכפות על המדינה באמצעות עתירה לבג"ץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...