"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סערה בכוס תה: פערי המחירים שהובילו למתקפה על ויסוצקי
פערי מחירים בין מוצרי החברה בארה״ב, לבין מחיריהם הגבוהים בארץ נחשפו לכאורה • ויסוצקי, בעלת המונופול בשוק התה: ״מספר השקיקים בארה"ב קטן ב-20% מבישראל, ומחיר המדף בארץ כולל תוספת של 17% מע"מ
סימון מחירים על גבי מוצרים . צילום: סטטוסים מצייצים

סערה בכוס תה: פערי המחירים שהובילו למתקפה על ויסוצקי

פערי מחירים בין מוצרי החברה בארה״ב, לבין מחיריהם הגבוהים בארץ נחשפו לכאורה • ויסוצקי, בעלת המונופול בשוק התה: ״מספר השקיקים בארה"ב קטן ב-20% מבישראל, ומחיר המדף בארץ כולל תוספת של 17% מע"מ

רוני שקדי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ויסוצקי, ענקית התה הישראלית, עולה שוב ושוב לכותרת - כשהפעם פוסט שפורסם היום (חמישי) ברשתות החברתיות, חושף לכאורה פערי מחירים משמעותיים בין מוצרי החברה בארה״ב (שמוצגים כזולים באופן יחסי), לבין מחיריהם הגבוהים בארץ.

אחרי שבשנה שעברה הממונה על התחרות בישראל, קבע כי חברת ויסוצקי היא בעלת מונופול בשוק התה הירוק ובשוק חליטות הצמחים (מאחר שזו נוטלת חלק הגדול מ-70% מהמכירות לקמעונאים) - כעת צפה ועולה הסערה התורנית סביב החברה.

מנצלת את מעמדה? חברת ויסוצקי היא בעלת מונופול בשוק התה הירוק ובשוק חליטות הצמחים, צילום: יהושע יוסף

תמונה שצולמה בסופר מרקט בארה״ב, מצביעה כאמור על עלות של 3 דולרים בלבד (כ-11 שקלים) לחבילת ויסוצקי המכילה 20 תיונים. בארץ, לעומת זאת, חבילה דומה עשויה להגיע למחיר של כמעט 20 שקלים בחלק מרשתות השיווק (כלומר, כמעט מחצית מהסכום שנקוב בתמונה מארה״ב).

אלא שלאחר בדיקת הנושא בין רשתות השיווק בארץ, מתברר כי התמונה שפורסמה מציגה אריזות של חליטות (לא תה ירוק) הכוללות 20 שקיקים בלבד, כאשר בארץ נפוצות אריזות הכוללות 25 שקיקים.

"חליטות ארצישאליות" - מחירי השוק גבוהים ב-20% ממחירי השוק בארה"ב, צילום: יוסי מור

כמו כן, שיטת התמחור של מוצרים בארה״ב היא שונה, מאחר שבארץ כלול מע״מ של 17% במחיר, בעוד שבארה"ב המע״מ מתווסף רק בשלב התשלום בקופה.

יחד עם זאת, חשוב לציין כי זאת לא הפעם הראשונה שנשמעות תלונות נגד חברת התה. בתחילת השנה שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת, האשים את ענקית התה במכירה מוזלת לפלשתינים ובאפליה לכאורה של הצרכן הישראלי - על רקע גל ההתייקרויות הנרחב במשק.

ניר ברקת האשים את ענקית התה במכירה מוזלת לפלשתינים, צילום: אורן בן חקון

״ויסוצקי מוכרת תה בעשרות אחוזים זול יותר לפלשתינים לעומת המחיר לצרכן הישראלי״, כך טען ברקת בחודש פברואר האחרון, אך ויסוצקי מצידם הכחישו את הטענות.

יתר על כן, בתחילת השנה חברת ויסוצקי הודיעה כי תעלה את המחירים של חלק ממוצריה, החל מחודש מרץ - בשיעור של שמונה אחוזים.

גם בארץ יש מבצעים

בעקבות הפוסט הנפיץ שפורסם ברשתות וגרם שוב להתלקחות סביב ויסוצקי, פנינו אל החברה בבקשה להסבר.

מחברת ויסוצקי נמסר בתגובה: ״מספר השקיקים בארה"ב קטן ב-20% מהאריזות בישראל. זאת ועוד, מחיר המדף בארץ כולל תוספת של 17% מע"מ. ויסוצקי אינה קובעת את המחיר לצרכן, כמו בישראל, וגם בעולם ניתן למצוא בחנויות וברשתות מבצעים אטרקטיביים״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...