"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לקראת ההסדרה עם לבנון: התחזקות דרמטית של השקל

הדיווחים על הפסקת אש עם לבנון כבר בטווח הזמן הקרוב, מביאים את השקל להתחזקות משמעותית מול המטבעות הזרים • הדולר יורד מתחת לרף ה-3.65 שקל

,עודכן
0השמעה
"אופטימיות בקרב המשקיעים". צילום: GETTY IMAGES

לקראת הסדרת החזית הצפונית, נרשמת אופטימיות בקרב המשקיעים. השקל מתחזק בשיעורים משמעותיים של 1% מול המטבעות הזרים, מה שמשקף את הפוטנציאל של הכלכלה הישראלית לקראת התחלת השיקום של ישובי הצפון והדרום.

אם כן, הדולר נחלש בשעה זו בכ-0.8% ויורד מתחת לרף ה-3.65 שקל. האירו יורד ב-0.7% לרמה של 3.827 שקל והלירה שטרלינג יורדת ב-0.8% לרמה של 4.581 שקל.

היום הותיר בנק ישראל את הריבית ללא שינוי, שנשארה ברמה של 4.5%, כשהבנק פרסם את הניתוח המעודכן שלו לכלכלה הישראלית. מהניתוח הזה עולים שני נתונים משמעותיים. הנתון הראשון הוא שבנק ישראל מזהה ירידה בפרמיית הסיכון של הכלכלה המקומית, אם כי הפרמיה הזו עדיין גבוהה מהרמה שנצפתה לפני המלחמה. כמובן, מדובר בנתון טבעי מאוד, ואף מתקבל על הדעת, בתקופת מלחמה.

"הדולר נחלש בכ-0.8%",צילום: צילום: AP

הנתון השני הוא שבנק ישראל מזהה ירידה בלחצים האינפלציוניים, אם כי אלה עדיין שברירים מאוד. משמעות הדבר היא שבטווח של שנתיים, בנק ישראל צופה אינפלציה שתתכנס לגבול העליון של יעד יציבות המחירים (1% עד 3%). מדובר בנתון שברירי, ולחצים של האוצר להעלות מיסים כדי לממן את הגירעון עלולים להביא את האינפלציה לחרוג שוב מהיעד שהוגדר.

כרגע, קונצנזוס התחזיות נותר ללא שינוי, והוא מדבר על כך שהריבית תתחיל לרדת במחצית השניה של השנה הבאה, כשבבנק הפועלים מעריכים שהריבית תהיה בסוף השנה הבאה ברמה של 4.1%. בדיסקונט מדברים על הורדת ריבית אגרסיבית יותר בשנה הבאה כך שזו תגיע עד לסוף השנה לרמה של 1%.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר