"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
קופה קטנה

הריבית רק תופחת: משיכת יתר בחשבונות הבנקים היא מקור לצרות

שיעור משקי הבית שבמשיכת יתר גדל בכ־20% בעקבות המלחמה - כך תפעלו נכון

,עודכן
0השמעה
אילוסטרצית כסף כספומט. צילום: אורן בן חקון

בנק ישראל הודיע בשבוע שעבר כי הוחלט להשאיר את הריבית ללא שינוי, כאשר ריבית בנק ישראל עומדת כיום על 4.5% וריבית הפריים על 6%. על פי נתוני הבנק המרכזי למעלה מרבע מחשבונות הבנק בישראל היו במשיכת יתר כל השנה. היקף משיכות היתר הכוללות הסתכם ב־9.5 מיליארד שקלים, כאשר בסוף השנה האזרחית הקודמת היו במשיכת יתר כ־2.5 מיליון איש.

שיעור משקי הבית שבמשיכת יתר גדל בכ־20% בעקבות המלחמה. משיכת יתר ממוצעת הסתכמה בכ־20 אלף שקלים. כמו כן חל גידול בהלוואות לכל מטרה ב־2023 בכ־26% לעומת אשתקד. משיכת היתר היא אשראי יקר יחסית, והריבית הממוצעת על משיכת יתר במערכת הבנקאות בישראל עמדה באחרונה על 11.6%. הנתונים קוראים למשקי הבית לנהל את תקציב משק הבית ואת תיק האשראי המשפחתי בתשומת לב מיוחדת.

אז מה ניתן לעשות?

להכין תקציב משפחתי ולפעול לפיו. זה יעזור לצמצם חובות ולנהל את ההכנסות ביעילות.

להשתדל לשלם את החיובים בזמן ובמלואם - פיגורים בתשלומים פוגעים בדירוג האשראי של משק הבית ובמקרים של אשראי עתידי.

להימנע מלקיחת הלוואות או כרטיסי אשראי חדשים ללא צורך. כל חוב חדש משפיע לרעה על יכולת הפירעון.

לבקש הטבות בריבית מהגוף שממנו לוקחים את האשראי - לקוחות טובים וותיקים יכולים לקבל הטבות.

לשקול איחוד של חובות קטנים להלוואה אחת במסגרת הסדרת החוב - זה יכול להקל את הפירעון.

לפקוח עין באופן שוטף על הדוחות והחשבונות כדי לזהות חריגות או חיובים לא סבירים.

לבחון את האפשרות לקבל אשראי גם ממקורות שאליהם לא פנינו בעבר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר