"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

זעקת הקבלנים: מפקירים אותנו ללא עובדים

מנכ"ל התאחדות הקבלנים בוני הארץ: "מתוך המכסה שאושרה בממשלה, להביא לענף הבנייה 45 אלף עובדים ועוד 5,000 לתשתיות, נכנסו לארץ בערך 1,500 עובדים עד היום"

,עודכן
0השמעה
פועלי בניין. צילום: דודו גרינשפן

יגאל סלוביק, מנכ"ל התאחדות הקבלנים בוני הארץ, הביע בשיחה עם "ישראל היום" את תסכולו מהקצב האיטי של הבאת העובדים הזרים לענף הבנייה.

"מתוך המכסה שאושרה בממשלה, להביא לענף הבנייה 45 אלף עובדים ועוד 5,000 לתשתיות, נכנסו לארץ בערך 1,500 עובדים עד היום. זה לא שלא רוצים לטפל בסוגיה הזאת, אבל יש פה תהליכים ביורוקרטיים ורגולטוריים - אנשים מנסים לקחת אירוע שבו צריך להביא 50 אלף עובדים בחודשים ספורים בלבד ולנהל אותו כאילו אנחנו לפני 7 באוקטובר.

"זה בא לידי ביטוי במספר האנשים שיש ברשות האוכלוסין וההגירה, בדרישות שמי שנכנס לפה לא גנב תפוח אדמה בשוק. יש עובדים בהודו שנבחנו כבר בדצמבר-ינואר, ואנחנו כבר באמצע אפריל. אם זה קצב הבאת העובדים, ואנחנו יודעים להביא 1,000 עובדים בשלושה חודשים, אז בואי נראה כמה שנים ייקח לנו להביא 50 אלף עובדים".

לדבריו, "היעדר העובדים גורם לכך שעובדים הנמצאים כאן דורשים שכר גבוה. עובדים זרים מסין מרוויחים 1,500-1,400 שקלים ביום. בסופו של יום צריך לכסות את זה מאיפשהו. נוסף על כך, ככל שהמצב יתארך, ככה פיגורים במסירת הפרויקטים יתארכו בהתאם".

נקודה נוספת שמעלה סלוביק באשר לפיגורים במסירת הפרויקטים: "הקבלנים יהיו חשופים לתביעות בסדרי גודל משמעותיים. למשל, עשיתי פרויקט תמ"א, אני צריך להמשיך לשלם שכר דירה לאנשים שפיניתי. הסיפור של איחורים במסירות הוא אירוע דרמטי. אנחנו מנהלים על כך שיח עם האוצר, ועדיין לא נמצא פתרון".

צילום: ארכיון // עניין עם פועלים בניין,צילום: ללא

בתוך כך, השבוע התקיים כנס חירום של התאחדות קבלני השיפוצים, שאליו הגיעו 500 קבלני שיפוצים והתריעו כי "באין פתרונות, קבלני השיפוצים לא ימתינו יותר לפתרונות ממדינת ישראל ויפעלו לפתרונות בעצמם".

"חצי שנה חיכינו, חצי שנה הפכנו כל אבן לפתרון בעיית העובדים, חצי שנה מרחו אותנו שעוד מעט מגיעים עובדים ישראלים, חצי שנה מרחו אותנו שעוד מעט מגיעים עובדים זרים, די, נמאס לנו", טוען ערן סיב, יו״ר התאחדות קבלני השיפוצים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר