"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"היבוא הסתכם ביותר ממיליארד דולרים": כך ישפיע המשבר עם טורקיה על ענף הנדל"ן
מניתוח נתוני הלמ"ס עולה כי בשנת 2023 היבוא מטורקיה של מתכות, ביניהם ברזל ופלדה, הסתכם במעל 1.2 מיליארדי דולרים • "לא מן הנמנע כי הדבר יבוא לידי ביטוי בהתייקרות תשומות הבנייה, וכתוצאה מכך במחירי הדירות", טוען יואל אמיר, מנכ"ל חברת המידע העסקי Coface Bdi
המחירים ימשיכו לעלות?(ארכיון). צילום: יהושע יוסף

"היבוא הסתכם ביותר ממיליארד דולרים": כך ישפיע המשבר עם טורקיה על ענף הנדל"ן

מניתוח נתוני הלמ"ס עולה כי בשנת 2023 היבוא מטורקיה של מתכות, ביניהם ברזל ופלדה, הסתכם במעל 1.2 מיליארדי דולרים • "לא מן הנמנע כי הדבר יבוא לידי ביטוי בהתייקרות תשומות הבנייה, וכתוצאה מכך במחירי הדירות", טוען יואל אמיר, מנכ"ל חברת המידע העסקי Coface Bdi

היאלי יעקבי-הנדלסמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בעקבותהכרזת משרד הסחר הטורקי על הגבלת יצואשל חלק מהמוצרים לישראל החל מהיום (שלישי), צפויות השלכות רבות על המשק הישראלי. מומחה מזהיר מפני פגיעה במשק הישראלי ובתחום ענף הבנייה, ובהתאם - מחירי הדירות, בפרט.

ארדואן%3A נתניהו ייחקר כפושע מלחמה (04.12.23) %2F%2F רויטרס

ההגבלות החדשות כוללות 54 סוגי מוצרים, כולל ברזל, מלט, בלוקים, מוצרי אלומיניום, סיבים אופטיים, מלגזות, דשנים כימיים, צינורות פלסטיק, דלק סילוני ומנופים. לדברי הטורקים, הגבלת הסחר תישאר בתוקף עד שישראל תכריז על הפסקת אש מיידית בעזה, שתאפשר מתן סיוע מתמשך.

לדברי יואל אמיר, מנכ"ל חברת המידע העסקי Coface Bdi, המתמחה בניהול סיכוני אשראי וניתוחים כלכליים במגוון ענפי המשק הישראלי: "הצעד של טורקיה להגבלת היצוא לישראל של עשרות מוצרים, אשר מהווה הפרה של הסכמי הסחר בין המדיניות, עשוי להיות בעל השפעה רבה. מניתוח נתוני הלמ"ס עולה כי בשנת 2023 היבוא מטורקיה של מתכות, ביניהם ברזל ופלדה, הסתכם במעל 1.2 מיליארדי דולרים, המהווים מעל 20% מהיבוא לישראל של מוצרים אלו".

מכולות בנמל חיפה (ארכיון), צילום: מישל דוט קום

"כמו כן, היבוא מטורקיה של מוצרי בנייה נוספים כגון מלט וזכוכית משמעותי. במידה והמהלך יהיה ממושך לא מן הנמנע כי הדבר יבוא לידי ביטוי בהתייקרות תשומות הבנייה, וכתוצאה מכך במחירי הדירות. בנוסף, יהיה צורך באיתור מקורות יבוא חלופיים, אשר צפויים להיות ברמת מחירים גבוהה יותר, בין היתר משום ששכר העבודה בטורקיה נמוך מאוד".

הוא מוסיף ומדגיש: "האירוע הזה מחדד את החשיבות של תעשייה מקומית חזקה ויציבה, המספקת את הצרכים השונים, לחוסן של המשק הישראלי". להערכת Coface Bdi, היבוא מטורקיה הסתכם בשנת 2023 בכ-4.6 מיליארדי דולרים, המהווים 5% מסך היבוא לישראל. ערך היצוא לטורקיה הסתכם בשנה זו בכ- 1.5 מיליארדי דולרים.

ארדואן. מסורת של תמיכה בחמאס, צילום: אי.אף.פי

כחלק מהתגובות הסוערות בישראל למהלך של ארדואן, נשיא התאחדות התעשיינים אמר: "חייבים להפסיק את התלות - רק באמצעות חיזוק של התעשייה המקומית נבטיח עצמאות". שר החוץ כ"ץ האשים: "ארדואן שוב מקריב את האינטרסים הכלכליים של תושבי טורקיה למען תמיכתו בחמאס".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...