איש העסקים אליעזר פישמן הלך לעולמו היום (שישי). הטייקון החזיק בבעלות "קבוצת פישמן" אשר עסקה בתחומים רבים בהם: קמעונאות, תקשורת, תקשורת המונים, תעשייה, נדל"ן ועוד. הלוויתו תיערך ביום ראשון.
אליעזר פישמן נולד ברוסיה ועלה לארץ עם משפחתו בגיל חמש. תחילה נקלטה המשפחה במעברה בבית העולים בפרדס חנה, ובהמשך עברה למושב בניה. פישמן סיים לימודי חשבונאות במדרשה למנהל בתל אביב.
בשנות השבעים הקים משרד רואי חשבון עצמאי בתל אביב, ובתחילת שנות השמונים הקים קרנות נאמנות בשם רונית וענת, על שם בנותיו. נכסי הקרנות האמירו בתקופת הגאות בבורסה בתחילת שנות השמונים אל מעבר לשווי של 1.6 מיליארד דולר.
בשנת 2006 הסתבך פישמן בעסקאות ענק שביצע בכתיבת אופציות על הלירה הטורקית, עסקאות שהסבו לו הפסדים של כשני מיליארד שקלים. בעקבות משבר זה מכר פישמן ביוני 2006 את חברת "קווי זהב" לאיש העסקים שאול אלוביץ' לפי שווי חברה של 140 מיליון דולר.
בינואר 2017 הוגש לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב דו"ח על מצב הנכסים של פישמן וקבוצת עסקיו. המנהל המיוחד שמונה לנהל את נכסי פישמן אמר: ”זו פשיטת הרגל הגדולה ביותר בתולדות המדינה”.
לאחר מאבק בין המנהל המיוחד ומשא ומתן ארוך, הושג הסדר בינו לבין פישמן ומשפחתו, אולם ההסכם בוטל. כתוצאה מכך, הוכרז פישמן כפושט רגל. בהסדר שקיבל פס"ד של בית המשפט המחוזי, נקבע כי משפחת פישמן תשלם לבנקים כ-140 מיליון שקל בעוד חמש שנים.
פישמן פשט את הרגל עם חובות שנאמדו בכ-4 מיליארד שקל, ולאחר מימוש נכסים, היקפם ירדו חלקית. לאחר משא ומתן ארוך בין משפחתו לבין הבנקים (בעיקר לאומי, הפועלים ודיסקונט) הושג הסדר לחובות. בעקבות הליך פשיטת הרגל של פישמן נעשו שינויים משמעותיים בדרך מתן האשראי של הבנקים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו