"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ברקת נגד רה"מ: "להחזיר את הפועלים הפלשתינים זו טעות ביטחונית וכלכלית"; נתניהו: "הוא רק רוצה לקבל חיבוק מהתקשורת"

שר הכלכלה מתח ביקורת על החלטתו של ראש הממשלה לאפשר כניסת פלשתינים לישראל במקום עובדים ממדינות אחרות • "הנזק שנגרם הוא בעשרות מיליארדי שקלים" • מהליכוד מסרו בתגובה: "בשעה שראש הממשלה מוביל את המאמץ המלחמתי, ברקת מצטרף למלעיזים נגדו"

,עודכן
0השמעה
ברקת ונתניהו (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

במסיבת עיתונאים שהתקיימה היום (שלישי) מתח ניר ברקת, שר הכלכלה, ביקורת נוקבת על התנהלות ראש הממשלה בשני נושאים מרכזיים: חיזוק הכלכלה הישראלית במהלך מלחמת חרבות ברזל, והחלטתולאפשר כניסת עובדים פלשתינים לישראל, במקום לפתוח מכסות לעובדים זרים ממדינות אחרות - מהלך שברקת מקדם בחודשים האחרונים.

בתגובה לדבריו, האשימו אותו במפלגת הליכוד בהצטרפות ל"מלעיזים" על ראש הממשלה בזמן מלחמה, רק כדי להתחבב על התקשורת.

ניר ברקת במסיבת העיתונאים,צילום: תקשורת שר הכלכלה

"ישראל עדיין נמצאת במלחמה ולצערי יש מי שלא מפנימים את גודל האתגר", אמר ברקת. "כבר שלושה חודשים שהקבינט המדיני-כלכלי לא מתכנס ולא מגבש מדיניות במנעד רחב של בעיות. העברתי לראש הממשלה ולשר האוצר את המסר שחלק מרכזי בניצחון שלנו על חמאס זה הגנה וסיוע לכלכלה ולעסקים בישראל".

מעבר פועלים פלשתינים לתחומי ישראל (ארכיון),צילום: אורן כהן

"אי כינוס הקבינט פוגע ביכולת שלנו לפתור בעיות משמעותיות שהביאה המלחמה על הכלכלה הישראלית", הוסיף ברקת. "חשוב לי לשתף את הציבור כי בחודשים האחרונים, למרות הניסיונות שלי לקדם הבאה של פועלים ממדינות ידידות, רה"מ לא מעלה לישיבת הממשלה החלטה בעניין. הנזק שנגרם לכלכלה הישראלית הוא עשרות מיליוני שקלים... הצורך בפועלים למשק הוא משמעותי:
בניית בתי ספר ודירות מגורים לזוגות צעירים נעצרו ומפעלים מתקשים לפעול".

"להכניס פועלים זה להכניס פיגועים"

"גם הנזק הביטחוני הוא עצום. לאפשר חזרה של פועלים פלשתינים לישראל זה להכניס פיגועים וסכנה ביטחונית. מי שמתכוון להחזיר את הפועלים הפלשתינים לישראל לא למד כלום מ-7 באוקטובר. מי שמונע הבאת פועלים ממדינות ידידות שבוי בקונספציה הישנה".

פועלים באתר בנייה (אילוסטרציה),צילום: רויטרס

״עד עכשיו, הממשלה אישרה כניסת אלפים בודדים של פועלים זרים - זה הכל. הנזק שנגרם לכלכלה הישראלית הוא בעשרות מיליארדי שקלים. סלילת כבישים, הקמת בנייני מגורים, מפעלים, תעשייה - הכל תקוע. כל יום שההחלטה לא עולה לישיבת הממשלה - הנזק הוא עצום".

"אדוני ראש הממשלה", סיכם ברקת, "להחזיר את הפועלים הפלשתינים לישראל זו טעות ביטחונית וכלכלית".

"ההנהגה עסוקה בוויכוחים פנימיים"

מהליכוד נמסר בתגובה לברקת: "ראש הממשלה נתניהו הוא זה שמוביל את המאמץ להסרת החסמים כדי להביא עובדים זרים לישראל. בשעה שראש הממשלה נתניהו מוביל את המאמץ המלחמתי נגד לחצים בינלאומיים כבירים, ברקת מצטרף למלעיזים נגד רה"מ כדי לקבל חיבוק מהתקשורת".

נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון תומר, מסר בעקבות משבר העובדים הזרים בין נתניהו לברקת, כי ״על הממשלה להפסיק להתווכח פנימית על נושא העובדים הזרים ולהתחיל לעשות. לא ייתכן כי המשק נמצא במחסור כה חמור של עובדים, ובמקום לשחרר את כל המחסומים הביורוקרטיים ולהביא עובדים מכל ארץ אפשרית, ההנהגה עסוקה בוויכוחים חסרי תוחלת, שלא מקדמים אותנו לפתרון".

רה"מ נתניהו,צילום: אורן בן חקון

"הנזק שכבר נגרם לתעשייה ולמשק הבנייה בישראל כתוצאה מהמחסור בעובדים הוא עצום, ולא צריך להרחיב את הנזק אף יותר", הוסיף תומר. "יש כאן פגיעה חמורה בתוצר התעשייתי, משבר חמור בבנייה ובתעשיות הבנייה ופגיעה בענפי השירותים. אני קורא לכל המעורבים בנושא בממשלה להבין את גודל המשבר ולצאת בשורה של צעדים מעשיים, על פי תוכנית משרד הכלכלה והתעשייה, להבאת עובדים זרים לארץ מכל המדינות באופן מיידי״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר