"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
הכסף החדש

ערבויות (או לא להיות): החשיבות היום גדולה מתמיד

רוב דורשי הערבות מבקשים לקבל ערבות בנקאית, מאחר שהם מסתמכים על איתנות הבנק ואמינותו שאם יידרש לשלם את הערבות - אכן ישלם אותה • כל מה שאתם צריכים לדעת

,עודכן
0השמעה
צילום: Envato Elements // איך בוחרים יזם, כיצד מבטיחים ערבויות ותמורות?. צילום: Envato Elements

שוכרים ובעלי עסקים מתמודדים עם הצורך בהמצאת ערבויות - לטובת התקשרות בהסכם שכירות, התמודדות במכרז לרכישת קרקע או למתן שירותים, הבטחת אספקת סחורה, ביצוע חוזה ועוד. עד לאחרונה, הדרישה הגורפת היתה להמציא ערבות בנקאית. הנפקת ערבות בנקאית כרוכה בדרך כלל בהפקדת פיקדון בבנק ובתשלום עמלה בגין הנפקת הערבות (העמלה משולמת מראש, נקבעת כשיעור מגובה הערבות וכפופה למינימום עמלה).

כאמור, רוב דורשי הערבות מבקשים לקבל ערבות בנקאית, מאחר שהם מסתמכים על איתנות הבנק ואמינותו שאם יידרש לשלם את הערבות - אכן ישלם אותה. אך החל משנת 2017, עם הסדרת תחום האשראי החוץ־בנקאי, ניתן להנפיק ערבות גם דרך חברות אשראי חוץ־בנקאיות.

כדי שחברות, משרדי ממשלה ומשכירים יסמכו על ערבות המונפקת בידי חברת אשראי חוץ־בנקאית - רשות שוק ההון, המפקחת על התחום, פרסמה הוראות מחייבות, הן בנוגע לניהול הסיכונים הנובע מהנפקת ערבויות, והן בנוגע לחובת להעמיד הון עצמי נוסף של החברה - שיבטיח את יכולת אותה החברה, בדומה לבנק, לשלם את הערבות שהנפיקה.

האם אפשר להגיש ערבויות חוץ־בנקאיות למשרדי ממשלה ולרשויות? אכן. הוראות החשב הכללי באוצר בנוגע לקבלת ערבויות מצד גופים ציבוריים וממשלתיים כוללות ברשימת הגופים הפיננסיים שמהם מותר לקבל ערבות גם חברות אשראי חוץ־בנקאיות, שקיבלו את אישור החשב הכללי ואת אישור רשות שוק ההון להעמדת ערבויות.

בתקופת המלחמה, שבה יש צורך בחיזוק עסקים ובערבות הדדית, ראוי לאפשר קבלת ערבות מכל גוף פיננסי מפוקח - ובכלל זאת בנקים, חברות כרטיסי אשראי וחברות אשראי חוץ־בנקאיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר