"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הורדת הדירוג היא רק סימפטום: דרושה תוכנית פעולה אמיתית
למרות חלק מההאשמות החמורות: סוכנות מודי'ס היא לא אנטישמית והיא אינה אויב העם שבציון • המדינה צריכה ויכולה לתקן את המצב על ידי תוכנית פעולה אמיתית וחסרת פשרות
סוכנות דירוג האשראי מודי'ס. צילום: רויטרס

הורדת הדירוג היא רק סימפטום: דרושה תוכנית פעולה אמיתית

למרות חלק מההאשמות החמורות: סוכנות מודי'ס היא לא אנטישמית והיא אינה אויב העם שבציון • המדינה צריכה ויכולה לתקן את המצב על ידי תוכנית פעולה אמיתית וחסרת פשרות

,עודכן
0השמעה

סוכנות מודי'ס היא לא אנטישמית והיא אינה אויב העם שבציון. דירוג האשראי של ישראל ירד בגלל מכלול שיקולים הגלויים לכלכלנים מבחוץ, ולא כי הם שונאי ישראל. בדיוק להפך.

אמירה נפוצה במגזר העסקי היא שבכסף אין סנטימנטים, והדוח של מודי'ס מוכיח כמה האמירה הזו שגויה. מי שיקרא את הדוח לעומק ובאובייקטיביות יראה שהדירוג אמור היה לרדת לרמה נמוכה יותר, אבל כאן נכנס הסנטימנט. מודי'ס מציינים את היכרותם העמוקה עם הכלכלה והחברה הישראלית. הם מציינים שנעשו המון טעויות, חלקן של הממשלה, אבל ניכר שהם פשוט סומכים עלינו מאוד.

הם מציינים בדיוק אילו צעדים נחוצים כדי שהדירוג יעלה ומקפידים להדגיש כמה הכלכלה פה חזקה. הנכונות להעלות מיסים והעמידה האיתנה של אזרחי ישראל לבדן אינן מספיקות. מדינת ישראל במלחמה, והאיומים סביבה הולכים וגוברים. יש המון דברים חשובים שהמדינה צריכה ויכולה לעשות כדי לשפר את איכות החיים, אך במלחמה דואגים קודם לחיים עצמם.

ישיבת הממשלה (ארכיון),צילום: קובי גדעון/לע״מ

אנחנו צריכים תוכנית פעולה אמיתית וחסרת פשרות. לקצץ איפה שניתן - ובהחלט ניתן. הגורמים לירידה בדירוג הם ההתנהלות סביב התקציב, המחאות, חוסר היציבות הפוליטי והרפורמה המשפטית. הם נותנים גם מקום משמעותי לטענה כי אין אופק מדיני ליום שאחרי המלחמה. עם זה אני יכול לחיות, כי המחיר של הצהרה פזיזה כזו או אחרת - הרסני יותר מכל הורדת דירוג.

המלחמה עצמה, כך הם מדגישים, כמעט שלא השפיעה על ההחלטה. לראייתם המקצועית, המלחמה בעזה מוכלת (המינוח המדויק שבו השתמשו הוא Contained), ילדי המפונים חזרו למסגרות הלימודיות - גם אם הרחק מביתם, והחזית הצפונית היא נעלם מבחינתם כרגע, כך שאין להם יכולת לנתחה.

איפה כן השפיעה המלחמה? זה נאמר בבירור: בניהול התקציב. מלחמה עולה כסף. אני יודע זאת, הציבור יודע זאת, וגם מודי'ס יודעים זאת. הם לא נאיביים. כשהם מביטים על תוכנית המשק הישראלי הם לא מצליחים לראות התייעלות, והתקציב שנרקם פשוט חסר אחריות. אמרתי בעבר ואומר שוב, כי המפתח לבניית תקציב 2024 הוא אחד ויחיד: לא מלחמה - לא עכשיו.

החלטות אמיצות עכשיו

התוכניות ל־2025 נחמדות, אבל אינן מרשימות את מודי'ס - הם רוצים לראות נכונות לקבל החלטות אמיצות כאן ועכשיו. אתם יכולים להחליט בעצמכם מי אשם, אבל מודי'ס לא משאירים הרבה ספק - כולנו אשמים, והיחידים שיכולים להחזיר את דירוג האשראי הגבוה הם אנחנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו