הישראלים חוזרים לקנות: על פי נתוני חברת "שבא" שנחשפים היום (רביעי) הירידה בעצימות הלחימה הובילה לעלייה בהוצאות בכרטיסי אשראי על ידי הישראלים. בשבוע ה-15 של מלחמת "חרבות ברזל" ההוצאות של הציבור הגיעו לסכום של 9.544 מיליארד שקלים, עליה של 4.9% לעומת שבוע ממוצע ב-2023.
ההוצאות בכרטיסי אשראי מהוות היקף הוצאות גבוה ב-700 מיליון שקלים, 7.9% לעומת השבוע ה-14 של המלחמה. ההוצאות באשראי בשבוע ממוצע מתחילת 2023 עומדות על 9.096 מיליארד ש״ח. בהשוואה לשבוע המקביל ב-2023 (15 עד 21 בינואר) בו היקף ההוצאות עמד על 9.343 מיליארד ₪ מדובר על עלייה של 2.1 אחוזים.
מגמת התאוששות בולטת בייחוד בענפים מסויימים, כאשר בשבוע שעבר נמשכה מגמת ההתאוששות בענפי התיירות, ונמשכו העליות בהוצאות בענף הפארמה, החשמל והאלקטרוניקה, וענפי המזון.
ההתאוששות ההדרגשתית מגיעה לאחר שבשבוע הראשון של המלחמה נרשם חיתוך בהיקף ההוצאות של הישראלים. באותו שבוע היקף ההוצאות של הישראלים באשראי עמד על 6.496 מיליארד שקלים.
טלי הולנברג, סמנכ״לית שיווק, פיתוח עסקי ומכירות של שבא אומרת כי ״זו הפעם השנייה בלבד מתחילת המלחמה שהיקף ההוצאות השבועי בכרטיסי אשראי גבוהה מהממוצע השבועי שהיה טרום המלחמה. אנחנו מייחסים את העלייה בהוצאות, שמשתקפת ברוב ענפי הצריכה המרכזיים של המשק, לכך שהעצימות במלחמה פחתה וכן התבצע שחרור של כוחות מילואים במהלך השבוע שעבר. חשוב לציין כי קיימת מגמה של התאוששות בענפי התיירות ובמיוחד הדברים אמורים ברכישת כרטיסי טיסה וחבילות תיירות לחו"ל על ידי הציבור הישראלי. בנוסף, בענפי המזון השונים וכן בענף הפארמה, החשמל והאלקטרוניקה קיים גידול בהוצאות של הציבור כבר לאורף תקופה של יותר מחודש ימים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

