בעקבת המלחמה, שיעור האבטלה המורחב (כולל אנשים שנמצאים בחל"ת) זינק בחודש אוקטובר ל10.4%, שהם 467.5 אלף אנשים, זאת בהשוואה ל-4.2%, שהם 191.5 אלף אנשים בחודש ספטמבר. כך הודיעה היום (שני) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
כלומר, 276 אלף אנשים הצטרפו למעגל הבלתי מועסקים. מספר זה כולל את האנשים שהתייאשו מחיפוש עבודה, מפוטרים, מועסקים שנעדרו זמנית מעבודתם כל השבוע מסיבות כלכליות, אנשים שהוצאו לחל"ת, ואלה שנפלטו מסגירת מקום עבודה באופן זמני או קבוע.
על אף ששיעור האבטלה קפץ באופן משמעותי, הוא עדיין לא מתקרב לרמות האבטלה שנרשמו בשיא תקופת הקורונה. בימי הסגר הראשון, הגיע שיעור האבטלה המורחב ליותר מ-20%. ההתאוששות בשוק העבודה צפויה להיות הדרגתית, בהתאם למצב הלחימה.
ירידה חדה בביקוש לעובדים
נזכיר כי אתמול פורסם נתון נוסף המצביע על המצב העגום של שוק התעסוקה. מספר המשרות הפנויות ירד בחודש אוקטובר ב-18% (ירידה של 21 אלף משרות) על רקע התפרצות המלחמה בין 7.10-7.11. הלמ"ס ציינה אתמול כי "לאורך ימי הפקידה התקבלו החלטות המשפיעות גם על התעסוקה (לדוגמה תוכנית החל"ת ופינוי יישובים בצפון המדינה ובדרומה)".
מרבית הענפים דיווחו על ירידה בביקוש לעובדים, למעט ענפי הבינוי, בו נרשם גידול של 8%, ובתעשייה (9%+). בענף המסחר נרשמה ירידה של 20%, ובענפי השירותים ירידה של 27% (כולל ירידה של 18% בהיי טק שירותים).


