"המלחמה שינתה את הפעילות הכלכלית של המשק": ירידה בהוצאות האשראי של מעל-2.647 מיליארד שקלים

ירידה בהוצאות האשראי החודשית מאז תקופת הקורונה • ממוצע ההוצאות היומי היה נמוך ב-25.3% מחודש ספטמבר • סמנכ"לית שבא: "צניחה חדה בהוצאות של הציבור הישראלי״

הממוצע היומי באוקטובר 2023 עמד על 1.069 מיליארד ₪ . צילום: Getty Images/iStockphoto

לראשונה מאז תקופת הקורונה ישנה ירידה בהוצאות האשראי ברמה החודשית. מנתוני חברת שבא (שרותי בנק אוטומטיים), מנהלת מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי, עולה כי בחודש אוקטובר 2023, שברוב הימים בו מתנהלת מלחמת "חרבות ברזל", חלה ירידה בהוצאות של הציבור הישראלי בכרטיסי אשראי.

סך ההוצאות במהלך חודש אוקטובר, הגיעו סך ההוצאות ל-33.135 מיליארד ₪ - ירידה של 7.4% לעומת אשתקד. ממוצע ההוצאות היומי היה נמוך ב-25.3% לעומת חודש ספטמבר. בעסקאות אונליין הייתה ירידה ביותר מ-180 מיליון ₪, ועמדה על יותר 596.629 מיליון ₪.

סמנכ"לית שבא טלי הולנברג: "פתיחת המלחמה ב-7 באוקטובר שינתה לחלוטין את הפעילות הכלכלית של המשק והובילה לצניחה חדה בהוצאות של הציבור הישראלי״.

זוהי הפעם הראשונה מאז תקופת הקורונה שנרשמת התכווצות בהוצאות של הציבור הישראלי באמצעות כרטיסי אשראי. מדובר על ירידה בהוצאות הישראלים של יותר מ-2.647 מיליארד ₪. סכום ההוצאות הממוצע היומי באוקטובר 2023 עמד על 1.069 מיליארד ₪ לעומת ממוצע ההוצאות היומי בספטמבר 2023 שעמד על 1.339 מיליארד ₪. ממוצע ההוצאות היומי הגבוה ביותר נרשם באוגוסט 2023 והגיע לסכום של 1.363 מיליארד ₪.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר