"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מנהלי רשות החברות הממשלתיות לשעבר מתריעים בפני נתניהו: "בעלי הכישורים יעזבו ובעלי הקרבה ימונו"
על המכתב חתומים תמי בן דוד , אורי יוגב, ירון יעקבס, דורון כהן, אודי ניסן ויוסי ניצני • השישה קוראים להדחת עו"ד מיכל רוזנבוים על ידי השר דודי אמסלם "מהלך דורסני" • "כמי שעמדו בראש רשות החברות, אנו חרדים מהשלכותיו הכלכליות השליליות של צעד זה על ניהול נכסי המדינה"
אמסלם ורוזנבוים. צילום: אלעד מלכה, אורן בן חקון

מנהלי רשות החברות הממשלתיות לשעבר מתריעים בפני נתניהו: "בעלי הכישורים יעזבו ובעלי הקרבה ימונו"

על המכתב חתומים תמי בן דוד , אורי יוגב, ירון יעקבס, דורון כהן, אודי ניסן ויוסי ניצני • השישה קוראים להדחת עו"ד מיכל רוזנבוים על ידי השר דודי אמסלם "מהלך דורסני" • "כמי שעמדו בראש רשות החברות, אנו חרדים מהשלכותיו הכלכליות השליליות של צעד זה על ניהול נכסי המדינה"

סוניה גורודיסקי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מנהלי רשות החברות הממשלתיות לשעבר מנסים למנוע אתהדחתה של המנהלת הנוכחית עו"ד מיכל רוזנבויםעל ידי השר דודי אמסלם - מעשה שאותו הגדירו כ"מהלך דורסני".

השר אמסלם במליאה%3A אהוד ואהרן ברק צריכים לשבת בבית סוהר%2F%2F ערוץ הכנסת

בפנייה רשמית שהעבירו לראש הממשלה בנימין נתניהו הם מציינים כי "במצב כזה יש חשש כבד שמשרתי ציבור בעלי כישורים ויושרה יעזבו את השירות הציבורי ואת מקומם יתפסו אחרים אשר יבחרו על רקע קרבתם לשר הממונה, ולא על סמך כישוריהם".

על המכתב חתומים תמי בן דוד ששימשה כמנהלת רשות החברות הממשלתיות בין השנים 1995-1996, אורי יוגב (2012-2017), ירון יעקבס (2000-2002), דורון כהן (2009-2012), אודי ניסן (2008-2009) ויוסי ניצני (1991-1995).

עו"ד מיכל רוזנבוים, צילום: אלעד מלכה

"הניסיון של השר אמסלם לפטר את מנהלת רשות החברות הממשלתיות נעשה על רקע התנגדותה לניסיונותיו להתערב בניהול השוטף של הרשות" הם כותבים, "וכוונתו למנות מקורבים למשרות בכירות בחברות ממשלתיות למרות שאין להם כישורים נדרשים לכך".

השישה מביעים את חששם כי הממונים על ידי השר אמסלם - "במקום למלא את תפקידם ולעמוד על עקרונות מקצועיים, ינסו למצוא חן בעיני השר הממונה. מצב דברים כזה יהפוך את ישראל ממדינה מתקדמת למדינת עולם שלישי", נכתב.

אמסלם על רוזנבוים: "עושה כל שביכולתה לסכל את יכולתי לבקר את עבודת רשות החברות"

בתחילת החודש שלחה מנהלת הרשות, עו"ד מיכל רוזנבויםמכתב לראש הממשלה נתניהובו היאמבקשת לתאר בפני השרים את "הנזקים העצומים הנגרמים לחברות הממשלתיות". על אמסלם אמרה כי הוא "חדל להשיב לפניותיי בנושאים מקצועיים ופתח במתקפה אישית עלי".

כזכור, לאחרהתחקיר בישראל היום": השר דודי אמסלםדרש להדיחאת מנהלת רשות החברות, רוזנבוים. במכתב ששלח לנציב שירות המדינה פרופ' דניאל הרשקוביץ, כתב אמסלם, הממונה על רשות החברות, כי קיים בסיס לסיום כהונתה של מנהלת רשות החברות בשתי עילות הקבועות בחוק: אי התאמה לתפקיד וכן קיומו של משבר אמון חריף ומתמשך.

נציב שרות המדינה דניאל הרשקוביץ, צילום: אורן בן חקון

אמסלם כתב כי "מנהלת הרשות עושה כל שביכולתה לסכל את יכולתי לבקר את עבודת רשות החברות ולהתוות את מדיניותי כפי שקובע החוק". על אחת הישיבות שנערכו בהשתתפות השניים, כתב "עולה לכאורה חשש שישיבה זו הוקלטה, כל זאת בנוסף לכך שחלקים נרחבים מהישיבה הופצו לתקשורת".

הפנייה לנתניהו: החברות הממשלתיות הן רכושו של הציבור

החברות הממשלתיות בישראל מעסיקות באופן ישיר כ-60,000 מועסקים (ובאופן עקיף למעלה מ-150,000), מנהלות נכסים בהיקף של כ-250 מיליארד שקלים, ואחראיות על יצוא של כ-16 מיליארד שקלים.

מחברי המכתב כתבו עוד: "התנהלות מקצועית של החברות חיונית לכלכלת ישראל, לאיכות השירותים שמקבלים תושביה, ולעתיד המשק כולו. כמי שעמדו בראש רשות החברות, אנו חרדים מהשלכותיו הכלכליות השליליות של צעד זה על ניהול נכסי המדינה ומהפגיעה הקשה שתיגרם עקב כך בפיתוח התשתיות הכרחיות, ובאספקת שירותים לתושבי המדינה. החברות הממשלתיות הן רכושו של הציבור, והרשות צריכה לפעול לטובת כלל הציבור, תוך התנהלות מקצועית ללא פשרות, ללא שיקולים פוליטיים זרים. אנו קוראים לך לעצור לאלתר את תהליכי ההדחה אלו ולפעול לחזק את עצמאות הרשות, ואת הניהול המקצועי בחברות הממשלתיות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...