"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יותר הוצאות, פחות הכנסות ממסים: הגירעון התקציבי ממשיך להתרחב

נמשכת המגמה המדאיגה: הכנסות המדינה מתחילת השנה הסתכמו בכ-230.4 מיליארדי שקלים, ביחס לכ-241 מיליארד בתקופה המקבילה אשתקד

,עודכן
0השמעה
סיבות לדאגה // צילום אילוסטרציה: Gettyimages

נמשכת המגמה המדאיגה של ירידה בהכנסות המדינה ממסים: הגירעון התקציבי ממשיך להתרחב, כך עולה מנתוני משרד האוצר המתפרסמים היום. הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים עמד בחודש יוני על 0.9%, שהם כ-15.4 מיליארד שקלים. זאת, לעומת הגירעון המצטבר של סוף מאי אשר עמד על 0.6% מהתוצר. מתחילת השנה קיים עודף מצטבר של כ-6.7 מיליארדי שקל.

הסיבה להרחבת הגירעון הממשלתי היא קיטון בהכנסות המדינה ממסים לצד עלייה בהוצאות. הכנסות המדינה מתחילת השנה הסתכמו בכ-230.4 מיליארדי שקלים, ביחס לכ-241 מיליארד שקלים בתקופה המקבילה אשתקד - מדובר בקיטון של כ-4.5%. באוצר מציינים כי בתקופת ההשוואה נרשמו הכנסות חריגות.

הירידה הבולטת ביותר נרשמה בהכנסות ממיסוי מקרקעין, וזאת בשל "הקיפאון" בשוק הנדל"ן הנובע ברובו מהריבית הגבוהה - ההכנסות נטו ממיסוי מקרקעין הסתכמו ביוני 2023 ב-1.1 מיליארד ש"ח, לעומת 2.5 מיליארד ש"ח ביוני 2022, ירידה ריאלית של 56%. זוהי הרמה הנמוכה ביותר של הכנסות ממיסי מקרקעין מאז תחילת 2021. לפי רשות המסים, הכנסות רשות המסים ביוני 2023 הסתכמו ב-31.0 מיליארד ש"ח לעומת 32.7 מיליארד ש"ח בתקופה מקבילה אשתקד. בשיעורי מס אחידים, ירדו הכנסות רשות המסים ב-7%. המסים הישירים ירדו ב-8% והמסים העקיפים ירדו ב- 7% לעומת יוני 2022.

משרד האוצר,צילום: אורן בן חקון

במקביל, הוצאות הממשלה מתחילת השנה עלו לכ-223.6 מיליארד שקל לעומת 209.3 מיליארדי שקלים בתקופה המקבילה אשתקד - גידול מצטבר של כמעט 7% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר