"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הכבדה נוספת על יוקר המחיה: בשנה הבאה צפויה עלייה חדה של הארנונה

הארנונה צפויה לעלות בשנת 2024 ב-2.68% • מבדיקה עולה כי בתוך פחות מעשור הארנונה השנתית עלתה ביותר מ-4 מיליארד שקלים • נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין: "להודיע כבר עכשיו על בלימת העלייה האוטומטית"

,עודכן
0השמעה
אתרי בניה (אילוסטרציה). צילום: אורן בן חקון

הארנונה צפויה לעלות:בעקבות עליית השכר במגזר הציבורי ועליית מדד המחירים לצרכן,הארנונה צפויה לעלותבשנת 2024 ב-2.68%.

הארנונה מחושבת בידי משרד הפנים, והיא מושפעת מעליית המדד ומעליית השכר הציבורי. מדובר בעלייה הגבוהה מאז שנת 2014, והמשמעות היא כי הציבור ישלם תוספת של 763 מיליון שקלים בארנונה למגורים ולעסקים.

פנייה דחופה לשר האוצר להקפיא את העלייה האוטומטית הצפויה. סמוטריץ',צילום: אורן בן חקון

מבדיקת איגוד לשכות המסחר עולה כי בתוך פחות מעשור הארנונה השנתית עלתה ביותר מ-4.2 מיליארד שקלים.בסך הכל, הציבור ישלם בשנה הבאה ארנונה כוללת בסכום של יותר מ-29 מיליארד שקלים. רוב העלייה הקרובה - 710 מיליון שקלים (93%) - היא כתוצאה מעליית מדד המחירים לצרכן בשנה החולפת.

כמו כן, מבדיקת איגוד לשכות המסחר משנת 2016 ועד שנת 2024, מס הארנונה עלה ב-15.2% ובסכום של 4.22 מיליארד שקלים- רובו (58%) כתוצאה מעליית השכר במגזר הציבורי, שרשם גידול של 10.1% בסכום של 2.44 מיליארד שקלים.

"לטפל כבר עכשיו"

בפנייה דחופה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ', נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, קורא לשר להודיע כבר כעת כי הוא עוצר את ההתייקרות האוטומטית הצפויה בתחילת 2024.

מציע לטפל כבר עכשיו ובדחיפות בנושא העלאת הארנונה. אוריאל לין,צילום: משה שי

"אני מציע לטפל כבר עכשיו ובדחיפות בנושא העלאת מס הארנונה בתוקף לשנת 2024, כדי לבלום את אחד מהמשפיעים החשובים ביותר על יוקר המחיה בישראל - הן באשר לכלל משקי הבית, והן באשר לכלל העסקים המצויים בתחומי הרשויות המקומיות.

"מסיבות אלה, נראה לי שרצוי לא להמתין, אלא לקבע כבר עכשיו עקרונות של העלאת מס הארנונה לשנה הבאה ולהקפיא את ההתייקרות האוטומטית הקבועה על פי החוק. במקביל, יש להודיע כבר עכשיו שמשרדי הפנים והאוצר לא יעניקו לאף רשות מקומית אישורים להעלאות ארנונה חריגות, למרות הבקשות שהגישו חלק מהרשויות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר