"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
התאחדות התעשיינים והקבלנים עתרו לבג"ץ נגד השביתה: "פוגעים בעסקים ובאזרחים"
בעתירה נטען כי ההשבתה מובילה לפגיעה קשה בעסקים ובעובדים, שנהפכים בעל כורחם לכלי משחק במאבק הפוליטי של הרשויות • "הנזקים האדירים הצפויים בעקבות אותה השבתת פתע, מסכנים את יציבות המשק כולו"
כיתה ריקה בבית ספר. בצפון . צילום: דודו גרינשפן

התאחדות התעשיינים והקבלנים עתרו לבג"ץ נגד השביתה: "פוגעים בעסקים ובאזרחים"

בעתירה נטען כי ההשבתה מובילה לפגיעה קשה בעסקים ובעובדים, שנהפכים בעל כורחם לכלי משחק במאבק הפוליטי של הרשויות • "הנזקים האדירים הצפויים בעקבות אותה השבתת פתע, מסכנים את יציבות המשק כולו"

סוניה גורודיסקי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

התאחדות התעשיינים והתאחדות הקבלנים בוני הארץ, הגישו היום (שני) באמצעות משרד עו"ד אילן בומבך ושות', עתירה לבג״ץ נגדההשבתה ברשויות המקומיות.העתירה הוגשה נגד המרכז לשלטון המקומי והמרכז לשלטון האזורי שיזמו את המהלך.

שופט בית המשפט העליון, יחיאל כשר, הודיע כי על כל המשיבות להשיב לטענות בעתירה עד מחר בשעה 16:00. השופט ביקש מהמשיבות להתייחס במיוחד לטענה מדוע לא עמדו בהתחייבות שלהם לפני כשבועיים בפני בית המשפט המחוזי בתל אביב, לתת הודעה מוקדמת של שבעה ימים במידה וירצו להשבית את הרשויות.

"לא חוקי"

בעתירה נטען כי ההשבתה מובילה לפגיעה קשה בעסקים ובעובדים בישראל ובמיליוני האזרחים, שנהפכים בעל כורחם לכלי משחק במאבק הפוליטי של הרשויות. "דרך בלתי חוקית זו של השבתה, פוגעת גם בעסקים ומשלחי יד מגוונים המיוצגים על ידי התאחדות התעשיינים והתאחדות הקבלנים וכן במעגלים רחבים מאוד של אישים וחברות הקשורים עימם בקשרים עסקיים ופיננסיים, ובכוח העבודה של כל אלה, שייאלצו להיעדר מעבודתם בשל פגעי ההשבתה. הנזקים האדירים הצפויים מכל אלה, בעקבות אותה השבתת פתע, מסכנים את יציבות המשק כולו".

יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס בוועדת הכספים, צילום: אורן בן חקון

בעתירה נכתב כי ההשבתה של השירותים אינה חוקית משני טעמים מרכזיים. "ראשית, מדובר בהשבתה פוליטית מובהקת. לא רק משום שהיא מכוונת כלפי הליך חקיקה במישור השלטון הלאומי, אלא אף בשל טיבו של הטעם העומד ביסודה", וכן נכתב כי הרשויות מנצלות לרעה את הסמכויות שניתנו להן בכדי לשרת את האזרחים, כדי לפגוע בהם. שנית נטען בעתירה כי "חלק מאותם שירותים מוניציפאליים מהווים מערכים התומכים בפעילותן של רשויות מוסמכות, שאינם ארגונים של הרשויות או המועצות האזוריות".

לדברי נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד"ר רון תומר: "הפרקטיקה של השבתות פרועות ולא חוקיות צריכה להיפסק. אין מקום להפרת החוק במסגרת מאבק פוליטי. ההשבתה פוגעת קשות במשק, בתושבים ובעובדים, ואין לכך כל הצדקה. כל מאבק שהרשויות צריכות לקיים מול הממשלה, הן יכולות וצריכות לקיים גם בלי השבתה, באמצעות כל הכלים המשפטיים והחוקיים שעומדים לרשותם, כפי שעושה כל אדם וארגון אחר שאינו מחזיק בסמכויות שמחזיקות הרשויות המקומיות. כל ניצול של הסמכויות הללו לרעה, הוא פגיעה באמון האזרחים ורווחתם ואינו חוקי".

עיריית תל אביב, צילום: גדעון מרקוביץ'

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו מסר כי "מבלי לדון לגופו של עניין בסוגיית קרן הארנונה, התאחדות הקבלנים בוני הארץ אינה יכולה לעמוד מנגד בשעה שהמרכז לשלטון המקומי ורשויות מקומיות רבות לוקחים כבני ערובה את בוני הארץ וחברות הבנייה בפרט, ואת אזרחי מדינת ישראל והמגזר העסקי בכלל, לצורך מימוש האינטרסים שלהם אל מול האינטרסים של ממשלת ישראל. לא ייתכן שגוף כלשהו ישבית את המשק לצורך מאבק פוליטי. השביתה הזו הינה שביתה בלתי חוקית בעליל ולכן דינה להיפסל ואנו מקווים שכך יפסוק בית המשפט".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...