"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
יצאנו לבדוק

אפקט הורדת המס: צניחה במחירי השתייה הממותקת

בדיקת "ישראל היום" מגלה כי רוב הרשתות כבר ביצעו הורדת מחירים • אל תתרגלו: אחרי החג המחירים יעלו • יו"ר האיגוד לרפואת ילדים: "ביטול המס הוא אסון בריאותי"

0השמעה
משרד האוצר על הטלת מס המשקה הממותק של ממשלת השינוי: "מטרה ראויה, ביצוע ירוד", צילום: מיכאל גלעדי-ג׳יני

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ביטל לאחרונה את המס על השתייה הממותקת, דבר שעורר ביקורת רבה בקרב גורמים שונים מתחום הרפואה. מהשוואה שערכנו באמצעות האתר "פרייסז" בין 4 באפריל לבין 2 במארס 2023, עולה כי הרשתות כבר הורידו מחירים של בקבוקי משקאות מתוקים - אך לצד זאת, יש מקרים שבהם המחירים לא זהים לאלו שהיו טרום עליית המס, אלא גבוהים יותר. כמו כן, בענף טוענים כי מקור העלייה הוא בצמצום המבצעים בחג הפסח השנה.

עם זאת, יש להביא בחשבון שעליית מחירים משמעותית כבר נמצאת בדרך, מכיוון שהחברה המרכזית למשקאות - היצרנית של קוקה־קולה, ספרייט, פריגת, פיוז טי ועוד - הודיעה על העלאת מחירים אחרי החג.

חנות שופרסל,צילום: יהושע יוסף

ביצענו השוואה נוספת בין 3 באפריל 2023 לבין 31 בדצמבר 2021. נזכיר כי עליית המס נכנסה לתוקף ב־1 בינואר 2022. מחירים אלה מביאים בחשבון גם את המבצעים השונים.

הקולה יותר זולה

ברשת שופרסל דיל, למשל, המחיר של קוקה־קולה זירו היום יותר נמוך משהיה טרום עליית המחירים, ועומד כעת על 5.98 שקלים לעומת 6 שקלים; מחיר משקה קל פריגת ירד מ־7 שקלים ל־6.45 שקלים - ירידה של 7.86%; ופיוז טי בטעם אפרסק ירד מ־7.2 שקלים ל־6.75 שקלים - ירידה של 6.25%.

עם זאת, מים בטעם ענבים של נביעות התייקרו מ־7.8 שקלים ל־8.2 שקלים - עלייה של 5.13%; ומחיר בקבוק קוקה־קולה עלה מ־6.8 שקלים ל־7 שקלים - עלייה של 2.94%%.

סניף רמי לוי בשער ציון,צילום: אורן בן חקון

ברשת רמי לוי, משקה קל בטעם ענבים של ספרינג ירד מ־5.63 שקלים ל־5 שקלים - ירידה של 11.19%; משקה קל בטעם תפוזים של פריגת ירד מ־6.8 שקלים ל־6.33 שקלים - ירידה של 6.91%; והמחיר של בקבוק קוקה־קולה זירו נשאר זהה - 5.5 שקלים.

באושר עד, מחיר של בקבוק ספרינג ירד מ־5.67 שקלים ל־5 שקלים - ירידה של 11.82%; ומחיר ג'אמפ תפוזים עומד על 4.5 שקלים לעומת 5 שקלים - ירידה של 10%. גם כאן המחיר של בקבוק קוקה־קולה נשאר כפי שהיה לפני העלייה, והוא עומד על 6.9 שקלים.

ברשת יוחננוף, מחיר בקבוק קוקה־קולה זירו ירד מ־5.5 שקלים ל־5 שקלים - ירידה של 9.09%; ובמחסני השוק מחיר בקבוק קוקה־קולה זירו ירד מ־5.9 שקלים ל־5 שקלים - ירידה של 15.25%.

"הילדים ייפגעו"

פרופ' צחי גרוסמן, יו"ר האיגוד לרפואת ילדים: "בראייתנו, על הכף מונחת בריאות ילדי ישראל, וכל שיקול כלכלי לכאן או לכאן הוא פשוט לא רלוונטי.

"חזרנו ואמרנו, ואף הובלנו מהלך של כלל האיגודים הרפואיים בישראל - ביטול המיסוי על המשקאות הממותקים הוא כמו מתן הרשאה לפגיעה ישירה בבריאות הילדים. זה בגדר אסון בריאותי, שאת אותותיו אנחנו נרגיש שנים רבות קדימה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר