"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שלם ושכח: שיא של כל הזמנים בהוצאות בכרטיסי אשראי בחודש מארס

מגהצים כאילו אין מחר: לראשונה, הישראלים הוציאו יותר מ־40 מיליארד שקלים בחודש אחד • סך ההוצאות בחודש הקודם הוא 41.267 מיליארד שקלים - גידול של יותר מ־10.4% לעומת מארס 2022

, עודכן
0השמעה
לא מפסיקים לגהץ, עלייה בשימוש ישראלים בכרטיסי האשראי (להמחשה)
נתפס במהלך מסע קניות עם כרטיס אשראי גנוב (אילוסטרציה), צילום: GettyImages

על פי נתוני חברת שבא (שירותי בנק אוטומטיים), מנהלת מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי, חודש מארס 2023 ניפץ את כל שיאי ההוצאות בכרטיסי אשראי של הציבור הישראלי והן הסתכמו ב־41.267 מיליארד שקלים - נתון המשקף עלייה של 10.4% לעומת ההוצאות בכרטיסי אשראי במארס 2022, שהסתכמו ב־37.376 מיליארד שקלים.

ההוצאה היומית בכרטיסי אשראי במארס השנה היא הגדולה ביותר שנרשמה במערכות שבא, ועמדה על סכום של 1.331 מיליארד שקלים. מדובר בעלייה של 6.3% לעומת פברואר 2023, שבו ההוצאה היומית עמדה על 1.252 מיליארד שקלים. ההוצאה היומית הממוצעת גדלה במארס השנה ביותר מ־125 מיליון שקלים לעומת השנה שעברה, אז ההוצאה היומית הממוצעת הסתכמה ב־1.206 מיליארד שקלים. ההוצאה היומית במארס גבוהה ב־1.4% מהשיא הקודם, שנרשם בנובמבר 2022 ועמד על 1.313 מיליארד שקלים.

אילוסטרציה: קניות,

עוד עולה מנתוני שבא שבחודש מארס 2023 נרשמו גם עליות משמעותיות בהוצאות בעסקאות פיזיות בבתי העסק ובעסקאות אונליין. העלייה שנרשמה בהוצאות בעסקאות אונליין היא בהיקף של 1.79 מיליארד שקלים ובשיעור של 8.13% לעומת אשתקד. סך הרכישות בעסקאות אונליין הגיעו ל־23.776 מיליארד שקלים, לעומת סכום של 21.988 מיליארד שקלים במארס 2022.

בגלל החגים

סמנכ"לית חברת שבא, טלי הולנברג: "אנו רואים שההוצאות בכרטיסי אשראי צומחות בכל ענפי המשק. השילוב של חג פורים יחד עם ההכנות לחג הפסח הובילו לכך ששיאי ההוצאות נשברו, ולראשונה ההוצאות של הציבור הישראלי בכרטיסי אשראי בחודש אחד היו גבוהות מ־40 מיליארד שקלים. חשוב לציין שהזינוק המשמעותי ביותר היה בהיקף ההוצאות בעסקאות פיזיות בבתי העסק עצמם, ושאנו ממשיכים לראות הסטה של הישראלים לרכישות באשראי על חשבון מזומן וצ'קים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר