"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
משתעלים בבית

תרגישו טוב: זאת הסיבה לזינוק חד במספר ימי מחלה שנוטלים העובדים

דוקטור, תציל אותי: וירוס מסתורי תוקף את העובדים במשק בעשור האחרון? • עלייה ממוצעת בשיעור של 159% בהיעדרויות • הממוצע עמד ב־2010 על 1.97 ימים - ואילו ב־2022 על 5.1 ימים

,עודכן
0השמעה
קופת חולים "כללית" (ארכיון, למקום אין קשר לכתבה), צילום: יהושע יוסף

במרוצת העשור האחרון חלה עלייה ממוצעת בשיעור של 159% במספר ימי המחלה שנוטלים השכירים במשק הישראלי, כך עולה מסקר רב־שנתי שביצעה חברת עוקץ מערכות. על פי נתוני הסקר, ממוצע ההיעדרות מפאת מחלה עמד בשנת 2010 על 1.97 ימים ואילו בשנת 2022 - על 5.1. לצורך ביצוע הסקר עיבדה החברה נתונים של 8,506 תלושי שכר של עובדים ועובדות שונים שמועסקים ב־256 חברות ועסקים, שהופקו מדי חודש בגין עבודה בחודשים אוקטובר-ינואר, בשנים 2022-2010 (למעט שנת 2020, שבמהלכה רבים נעדרו בגין סגרי הקורונה).

הזינוק המשמעותי ביותר, בשיעור של 250%, נרשם בקרב העובדים בתעשיית המזון: מרמה של 1.6 ימי היעדרות בשנת 2010 לרמה של 5.6 ימים בשנת 2022. לצד זאת, ענף ההייטק הוא הענף שבו נרשמו מספר ימי ההיעדרות הגבוהים ביותר - 6.6 ימים בממוצע.

עובדים במשרד,צילום: GettyImages

"ישנם כאלו שיסברו כי הסיבה לכך טמונה בירידה בכושר המערכת החיסונית, אולם בפועל, מה שהוביל לכך זה שני צעדים שנקטה המדינה בעשור האחרון", סבור עו"ד שלמה יעקובוביץ', מומחה לדיני עבודה.

עו"ד שלמה יעקובוביץ',צילום: מור בדיחי

"שינוי בזכאות לתשלום בגין היעדרות מפאת מחלה: בחודש אפריל 2011, בניגוד למה שנעשה קודם לכן, נקבע כי עבור היום השני והשלישי להיעדרות העובד הוא יהיה זכאי ל־50% משכרו, והחל מהיום הרביעי למחלתו זכאי העובד לשכר רגיל.

"צעד שני: שינוי באופן הדיווח למעסיק על סיבת ההיעדרות: בסוף 2015 נכנס לתוקף תיקון לחוק, שלפיו רופא שנותן אישור מחלה פטור מאבחון המחלה, ולא צריך לפרט את הסיבה לאישור מחלה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר