"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עוד פיטורים במשק: סודה סטרים תפטר 120 עובדים

יצרנית המים המוגזים טוענת שמדובר במהלך הכרחי על רקע התנודות בשוק הגלובלי • "נאלצים לבצע התאמות למציאות עסקית חדשה", הסבירה החברה • לעובדים שיועזבו יוצעו מענק פרישה וסיוע במציאת מקום עבודה חדש

,עודכן
0השמעה
מנפגעי גל הפיטורים במשק - מפעל סודה סטרים להבים (להמחשה), צילום: GettyImages

הפיטורים במשק ממשיכים:חברת סודה סטרים מפטרת 120 עובדים מהמפעל בלהבים.

מדובר בהפחתה של כ-5% מכוח האדם הגלובלי של החברה שמקורה בישראל. בחברה אומרים כי יעניקו תמיכה לעובדים שיועזבו באמצעות מתן מענק פרישה וסיוע במציאת מקום עבודה חלופי דרך מרכז קריירה ייעודי שיוקם באתר החברה בלהבים. באוקטובר האחרון פיטרה סודה סטרים 300 עובדים נוספים, בעיקר מהמפעל ברהט.

מסודה סטרים נמסר:"בשנים האחרונות הגדילה סודה סטרים את היקף כוח האדם בכדי לתת מענה לצמיחה שליוותה את החברה תקופה ארוכה, וביתר שאת בתקופת הקורונה. התחזיות הנוכחיות של היקפי הייצור משקפות חזרה לרמות הביקושים שהיו מוכרות בעבר. במקביל, החברה חשופה לתנאי השוק הגלובליים התנודתיים, המשפיעים על פעילותה.

מפעל סודה סטרים (ארכיון),צילום: דודו גרינשפן

"כל אלו מחייבים אותנו לנקוט בצעדי התייעלות ולבצע התאמות למציאות העסקית החדשה, גם במסגרת כוח האדם של החברה. לאחר מחשבה מעמיקה, התקבלה החלטה כואבת לבצע הפחתה של כ- 5% מכוח האדם הגלובלי של החברה. אנו כמובן נעניק תמיכה לעובדים אלה באמצעות מתן מענק פרישה וסיוע במציאת מקום עבודה חלופי דרך מרכז קריירה ייעודי שיוקם לאתר החברה בלהבים".

מההסתדרות הלאומית נמסר בתגובה:"אנו פועלים אל מול המעסיקים במשאים ומתנים אינטנסיביים כדי למנוע ככל הניתן את השפעתו של גל הפיטורים במשק הישראלי והגלובאלי, כמו לדוגמה כתר ולהבים בצפון. יו"ר ההסתדרות הלאומית הנחה את גורמי המקצוע בארגון להציג בימים הקרובים תכנית מקיפה להתמודדות עם גל הפיטורים".

מפוטרי סודה סטרים אינם לבדם. בשבוע שעבר נודע שגם מפעל הלהבים הידוע מנהריה,"טכנולוגית להבים", צפוי להיסגר. המשמעות של הצעד הוא פיטורים של 900 עובדים. בהסתדרות מנסים למצוא רוכש חדש למפעל שיימנע את סגירתו ואת הפיטורים ההמוניים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר