"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
יותר כסף בקופה

מסיכון נמוך לגבוה: שינוי בתוכנית חיסכון לכל ילד

רשות שוק ההון: ההשקעה במסלול בסיכון מוגבר לטווח של 18 שנה צפויה להניב תשואה גבוהה יותר בחיסכון עבור הילדים

,עודכן
0השמעה
סוף עידן השטרות בקרוב? // צילום: אילוסטריציה

רשות שוק ההון פרסמה אתמול טיוטת חוזר, שבמסגרתה היא מציעה לשנות את מסלול ברירת המחדל מסיכון נמוך לגבוה. נזכיר כי כיום, במקרים שבהם ההורים לא בחרו מסלול השקעה כלל, ברירת המחדל היא מסלול בסיכון נמוך.

בדברי הסבר לחוזר מציינת רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון כי לפי עבודת מטה שנעשתה, ההשקעה במסלול בסיכון מוגבר לטווח של 18 שנה צפויה להניב תשואה גבוהה יותר. נוסף על כך, ברשות מצאו כי הורים המשתייכים לעשירונים הגבוהים בוחרים עבור הילדים שלהם מסלול, והבחירה היא בעיקר במסלולים בסיכון גבוה.

בניגוד לכך - הורים בחמשת העשירונים הנמוכים לא בוחרים מסלול השקעה, כך שברירת המחדל היא מסלול בסיכון נמוך. זה יוצר קיבוע של פער בחיסכון בין ילדי העשירונים.

ברשות אומרים כי התיקון המוצע מהווה יישום של מסקנות ועדה משותפת לאוצר, הביטוח הלאומי ורשות שוק ההון, וכי הוא מאפשר הגדלה של תוחלת סכומי החיסכון המצטברים בתוכנית חיסכון לכל ילד. זאת, במטרה להגדיל את שוויון ההזדמנויות במעבר לחיים הבוגרים והניידות החברתית בישראל.

להקל על ההורים

כמו כן, הוצע בטיוטת החוזר כי בעת הליך הצירוף, תוך בחירת הגוף המנהל של קופת הגמל, יוכלו ההורים לבחור אם ברצונם להעביר לגוף המנהל את מספר הטלפון הנייד שלהם והדוא"ל - דבר שעתיד להקל עדכונים שוטפים ושמירת קשר עם ההורים בנוגע לחסכונות הילדים.

כיום אין לחברות המנהלות פרטי קשר של ההורים, למעט כתובת, וזה יוצר קושי ביצירת הקשר עם ההורים במקרה הצורך. כמובן, לחברה יהיה אסור לעשות שימוש שיווקי בפרטי הקשר.

מנתוני הביטוח הלאומי האחרונים שפורסמו בנושא, מתברר כי בשנת 2021 נפתחו תוכניות חיסכון עבור 177,603 ילדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר