מחסור במדפי החלב

בשל חשש ממחסור בחלב: שר החקלאות פנה לרבנות בבקשה להעסקת עובדים שאינם יהודים

בפנייה הובהר על ידי השר פורר כי בחודש הקרוב, בשל החגים וסמיכותם לסופי השבוע, כמות ימי העבודה תהיה נמוכה משמעותית מן הרגיל • לא מדובר על ייצור בפועל של חלב בשבת אלא רק על עבודה טכנית תומכת במחלבה

״יש לאפשר לעובדים שאינם יהודים לבצע עבודות ניקיון ותחזוקה בקווי הייצור במחלבות בימי השבת והחג כדי למנוע מחסור״: שר החקלאות, עודד פורר, פנה הבוקר (שלישי) במכתב אל הראשון לציון, הרב הראשי לישראל ונשיא מועצת הרבנות הראשית, הרב יצחק יוסף ואל הרב הראשי לישראל ונשיא בית הדין הרבני, הרב דוד לאו, בבקשה לאפשר לעובדים שאינם יהודים לבצע עבודות ניקיון ותחזוקה בקווי הייצור במחלבות בימי השבת והחג בתקופה בה צריכת החלב צפויה לעלות.

במכתב הפנייה הובהר על ידי השר פורר כי בחודש תשרי הקרוב, בשל החגים וסמיכותם לסופי השבוע, כמות ימי העבודה תהיה נמוכה משמעותית מן הרגיל.

מפעל תנובה ברחובות, צילום: יוסי זליגר

הודגש כי על מנת למנוע קשיים באספקת החלב השוטפת לצרכנים, משרד החקלאות פועל מול המחלבות כדי להגביר את הייצור ואף לעבוד בשלוש משמרות ביום לצורך הדבקת הפערים.
כמו כן, אין מדובר על ייצור בפועל של חלב בשבת אלא רק על עבודה טכנית תומכת במחלבה, לפני או אחרי הייצור, ולתקופה מוגבלת בזמן, כדי לתת מענה סדיר ללא חשש ממחסור בחלב לתושבי ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...