החרם על יצוא מוצרים וסחורות מטורקיה שהטיל לפני כשנה הנשיא ארדואן הוביל להעלמותן של כמה מהדגמים היותר פופולאריים המשווקים בישראל. הבולטת מבין הדגמים הללו היא טויוטה קורולה, אחת מהמשפחתיות הנמכרות ביותר בישראל בשלשות העשורים האחרונים, וגם אחת המכוניות הנמכרות ביותר בעולם.
בשנה האחרונה ניסה היבואן המקומי למלא את החסר, בין היתר על ידי הקורולה קרוס היקרה יותר שסיפקה מענה חלקי ועל ידי גרסת הסטיישן של הקורולה המיוצרת באנגליה. כעת מודיעה חברת יוניון מוטורס כי טויוטה קורולה בגרסת הסדאן תחזור לשוק המקומי במהלך חודש נובמבר.

דגמי הקורולה שיגיעו ארצה בקרוב יהיו מיצור מיוחד ביפן במפעל טאקוקה הוותיק, עם התאמה לתקינה האירופאית הנהוגה בישראל. הקורולה שתגיע מיפן תצויד גם היא ביחידת הנעה היברידית המוכרת, המבוססת על שילוב בין מנוע 1.8 ליטר ומנוע חשמלי בהספק משולב של 140 כ”ס, עם תיבת הילוכים אוטומטית רציפה. כל הדגמים יגיעו עם מערך מלא של מערכות בטיחות אקטיביות מהדור האחרון ותמיכה בעדכוני OTA.

הקורולה צפויה להגיע ארצה במספר רמות גימור, כשכרגע לא יודע מה יהיה מחירה הסופי, אם כי הוא צפי להתייקר עקב עלויות ההובלה הגבוהות יותר מיפן. עם זאת ניתן להעריך שלפחות חלק מרמות הגימור יתומחרו באזור ה-170 אלף שקלים בדומה למתחרות העיקריות בקטגוריית משפחתיות הסדאן, בהן יונדאי אלטרה וסקודה אוקטביה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
