"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
בחזרה לשגרה? נתוני יולי מעודדים חלקית
יותר מ-184 אלף מכוניות חדשות נמסרו מתחילת השנה. עם זאת צריך לתת את הדעת על מספר רישומי היד העצמאיים, אפיקי ה-0 ק"מ והמבצעים הקיצוניים. כפי שצפינו הרכב החשמלי מאבד כעשרה אחוזים מנפחו

בחזרה לשגרה? נתוני יולי מעודדים חלקית

יותר מ-184 אלף מכוניות חדשות נמסרו מתחילת השנה. עם זאת צריך לתת את הדעת על מספר רישומי היד העצמאיים, אפיקי ה-0 ק"מ והמבצעים הקיצוניים. כפי שצפינו הרכב החשמלי מאבד כעשרה אחוזים מנפחו

,עודכן
0השמעה
[object Object]

אחרי העצירה אותה חווה שוק הרכב המקומי, כמו גם המשק כולו, בעקבות המערכה מול איראן סימני ההתאוששות המהירים הגיעו בחודש יולי החולף. מהנתונים של דו”ח איגוד יבואני הרכב שהתפרסמו בתחילת השבוע עולה שבחודש יולי עלו לכבישים 24,730 מכוניות חדשות, ירידה קלה לעומת 25,064 מכוניות שנמסרו בחודש יולי אשתקד.

עם זאת, מאז תחילת השנה עלו לכבישים 184,396 מכוניות חדשות, עליה של 2.2% לעומת שבעת החודשים הראשונים של 2024 בהם עלו לכבישים 180,221 מכוניות חדשות. עם זאת צריך להתייחס לנתונים ברשמיים במעט ספקנות, שכן כלולים בהם אלפי מכוניות שזכו לרישוי והופנו לאפיקי ה-“0 ק”מ”. צריך אולי לתת גם את הדעת על המבצעים הקיצוניים המוצעים בשוק, במטרה להניע את כלי הרכב לתוך השוק. אפשר להגיד שלכל הפחות שוק הרכב המקומי שומר על גודלו נכון לעתה לעומת השנה שעברה, וגם זה לא עניין של מה בכך.

עוד מאוברדרייב >>>

מי שמככבות בטבלת המסירות מאז תחילת השנה היא יונדאי וטויוטה. יונדאי מסרה כמעט 23 אלף מכוניות חדשות, רק כ-100 מכוניות יותר מאשר טויוטה הצמודה לה במקום השני. בשני המקרים מדובר בעליה של אחוזים בודדים לעומת התקופה המקבילה אשתקד. קיה במקום השלישי מסתפקת ב-16,232 מכוניות חדשות מתחילת השנה שהם כ-3,000 מכוניות פחות לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

למקום הרביעי בטבלת המותגים קופצת צ’רי שכמעט הכפילה את מכירותיה לעומת שבעת החודשים הראשונים של 2024 ומסרה עד כה כ-14,000 מכוניות חדשות. אם מצרפים להן 9,500 מכוניות ג’אקו (שהיא כידוע מותג של צ’רי המשווק על ידי קבוצת כלמוביל) מצליחה צ’רי לנשוף בעורפן של טויוטה ויונדאי. במקום החמישי, ועדיין המותג האירופאי הנמכר ביותר, נמצאת סקודה שמסרה מאז תחילת השנה 13,817 מכוניות, כמה עשרות מכוניות פחות מצ’רי וכמעט 2,000 מכוניות יותר מאשר בתקופה המקבילה אשתקד.

מבחני דרכים >>>

כמו שצפינו לאורך השנים, שוק החשמליות חווה ירידה מתחילת השנה ומחזיק כעת בנתח שוק של 16.2% לעומת 25% בשנה שעברה, המתורגמים לכמעט 30 אלף מכוניות חשמליות שנמסרו מתחילת 2025. BYD שומרת על ההובלה עם 5,006 מכוניות חשמליות שנמסרו, כשאחריה אקספנג עם 4,468 מכוניות וג’ילי עם 2,203 מכוניות שמצליחה להקדים את טסלה שמתחילה להתאושש במעט בחודשים האחרונים ומסרה מתחילת השנה 2,146 יחידות מדגמיה השונים.

תמונה ראשית: יצרן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו