שוק הרכב הישראלי המשיך להראות בסיכום החצי הראשון של השנה צמיחה ברכישת רכב חדש, זאת למרות המלחמה וההאטה הכלכלית במשק. צמיחה לכאורה, היות וחלק מהמכירות כוללות רישומים על שם יבואן לרכבים בגילם מעל לשנה. מדובר האלפי מכוניות שנמכרו לכאורה, שמנפחות את נתון המסירות האמיתי. שוק המשומשות מגלה תמונה ברורה בעזרת נתוני פלטפורמת יד2.
לפי ניתוח מודעות המכירה של מכוניות שפורסמו באתר, עולה כי בשוק המשומשות ישנה האטה של 5% במחצית הראשונה של 2025 לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מה שאומר שישראלים דווקא נוטים לדחות כעת רכישות גדולות.
ברשימת הדגמים המבוקשים ביותר בני 10 שנים ומטה טויוטה יאריס היא הדגם המבוקש ביותר על ידי מי שמעוניין ברכב משומש. אחריה נמצאות טויוטה ראב 4, מאזדה 3, סיאט איביזה, מאזדה 2 ומאזדה CX5. את העשיריה הראשונה בקרב המכוניות המבוקשות ביותר בשנת 2025 משלימות מיצובישי אאוטלנדר (רכב ה-7 מקומות המחופש ביותר), טויוטה CH-R, יונדאי קונה וטויוטה קורולה. באופן מעניין, ולמרות הדיבור הנרחב על מכוניות חשמליות, אף מכונית חשמלית לא נמצאת בעשיריה הראשונה של הדגמים המבוקשים ביותר.

עם זאת, על פי נתוני פלטפורמת יד2 חל גידול של 16% בכמות החיפושים עבור מכוניות חשמליות ופלאג-אין בנות 5 שנים ומטה לעומת המחצית הראשונה של 2024. נתון זה מעיד שיותר ישראלים שוקלים את האופציה החשמלית בתור רכב משומש, בטח לאור העובדה שמחירי לא מעט מהמכוניות החשמליות המשומשות בנות מספר שנים נמוכים משמעותית מרכבים היברידים ובעלי מנועי בנזין מקבילים מאותה השנה.
באופן מעניין, ההיצע הגדול ביותר של מכוניות חשמליות ופלאג-אין נמצא דווקא בערים הגדולות, בהן בתים משותפים כשלא תמיד מתאפשרת התקנת עמדת טעינה צמודה . תל אביב הצפופה היא העיר בעלת ההיצע הגדול ביותר של מכוניות הנדרשות לטעינה, ולאחריה נמצאות ירושלים, ראשון לציון וחיפה.

