תערוכת שנגחאי הביאה איתה מבול של השקות של רכבים חדשים. כל-כך הרבה רכבים שקשה לסנן ביניהם את אלה שבאמת רלוונטיים וחשובים לשוק הישראלי, והיו לא מעט כאלו. כל-כך הרבה שגם היצרנים עצמם התקשו לתת במה מסודרת לכל אחד ואחד מאותם דגמים חדשים. אחד מאותם דגמים הוא ג׳אקו 5. מבקרי התערוכה יכלו לראות אותו עומד בגאווה בפינת הביתן של צ׳רי )שיצרה את המותג ג’אקו כמותג יצוא) מרים את הסרן הקדמי לאוויר מעל גבעה מלאכותית קטנה ולצידו שלל אביזרי פנאי
בתערוכה הוא אפילו לא זכה להשקה חגיגית יחד עם דגמים נוספים של קונצרן צ׳רי מפי המנהלים הבכירים של המותג. אבל זה לא אומר שמדובר בדגם נישתי, נהפוכו. זהו קרוסאובר משפחתי קטן שמכוון הישר ללב הקהל והשוק הישראלי. לשמחתנו לא רק ראינו אותו אלא יכולנו גם לקבל טעימה קטנה ממנו לפני שהוא נוחת בישראל.
זה נכון מה שאומרים שעל טעם וריח, אבל ג׳אקו 5 החדש פשוט נראה טוב. הוא ממשיך את הקו העיצובי של אחיו הגדול ה-7 האמור לשלב בין אסתטיקה נקיה וקווים חלקים, אבל בפועל הוא פשוט נראה כמו גרסה עממית של ריינג’ רובר איווק. הדמיון לא מפתיע בכלל, כיוון שמי שאחראי עליו הוא אותו מעצב שעשה רילוקיישן מלנד רובר לטובת הסינים וממשיך עם אותה שפת עיצוב נהדרת. בגרסה החשמלית ישנה חזית מעט שונה שבה אין פתחים בשבכה הקדמית, אבל הדמיון בעיקר בולט במבט מהצד וגם מאחור שם הפנסים הדקים מחוברים יחד בפס שחור שעליו גם מתנוסס לוגו החברה.

גם בתא הנוסעים ג׳אקו 5 ממשיך את העיצוב המינימליסטי והנקי מבחוץ. מלבד משלושה מתגים בתחתית מסך המולטימדיה כל התפעול מובנה נמצא במסך עצמו. בניגוד לרוב הרכבים, המסך של ג׳אקו 5, בדול של 13 אינץ’, הוא אנכי. התפעול שלו מצוין, עם רזולוציה חדה מאוד ומהירות תגובה טובה כמו גם התממשקות אלחוטית לאפל קארפליי ואנדרואיד אוטו. מאחורי ההגה יש מסך קטן, שברכבי הטרום ייצור בהם נהגנו הוא היה דיגיטלי עם תצוגה “כמו של פעם” בסגנון שעוני קאסיו, אבל ברכבים אחרים ראינו שצוידו כבר ישנו מסך דיגיטלי צבעוני מודרני. אמנם הפונטים והמספרים עדין קטנים מידי (שכיח מאוד בהרבה רכבים סינים), אבל כל מה שחשוב מופיע שם.
תנוחת הישיבה טובה עם מספיק משחק בגובה ומרחק המושב (להגה היה חסר עוד קצת אפשרות למרחק) והמושב היה בסך הכל נוח. מאחור יש מרווח מצוין לזוג מבוגרים, אם כי אדם שלישי ימצא את המושב צפוף מידי, הן לראש והן לרגליים. גם תא המטען מציע נפח של 480 ליטר מפתיעים שכן לרוב הסינים שמים דגש על מרווח ליושבים מאחור על חשבון נפח אחסון. במקרה של הג׳אקו 5 עושה רושם שמצאו את האיזון הנכון.

לנהיגת המבחן קיבלנו את הג׳אקו 5 החשמלית שלה סוללה בנפח של 61 קוט״ש ומנוע חשמלי בהספק של 207 כ”ס, מה שיחד עם הממדים הדומים (בסיס גלגלים 262 ס”מ, אורך 438 ס”מ) מרמזים על הקשר לצ’רי FX המוכר לנו. הכוח לא תמיד הצליחה לרדת במלואו אל הגלגלים הקדמיים, ופה ושם הכניסו את בקרת היציבות להתערבות מוקדמת. התחושה הכללית היא של מכונית קלה ממה שהיא שוקלת בפועל (לא נמסר לנו נתון רשמי). הכיול של דוושת המצערת מאוד לינארי וטבעי הן במצב ‘קומפורט’ והן במצב ‘ספורט’. גם דוושת הבלמים הרגישה טבעית מאוד, ללא תחושת “מדרגה” או היסוס במעבר מבלימה רגנרטיבית לבלימה מכאנית של הבלמים עצמם. רק חבל שהיא מרגישה קצת עצית ודורשת לחיצה יותר חזקה ממה שרוצים בשביל להגיע לעצירה מלאה.
הנהיגה עצמה הייתה מאוד מוגבלת באופן כללי. נסיעה בשיירה של רכבי המבחן בכבישי סין שדומים יותר לארה״ב מאשר לאירופה. גם נוהגים לאט וגם בקווים ישרים עם כמות רמזורים שבהחלט בוחנת את הסבלנות של הנהג. אז נאלץ לחכות להגעת הרכב לארץ בשביל לתת חוות דעת על איכויות הנסיעה והנוחות.

ג׳אקו 5 אמור להגיע לישראל בתחילת הרבעון השלישי של השנה עם בגרסה החשמלית או בגרסה עם מנוע בנזין 1.6 ליטר טורבו עם 140 כ״ס המוכר גם מג’אקו 7. לקראת סוף השנה תצטרף גם גרסת פלאג-אין היברידית שעדין אין נתונים רשמיים לגביה.
עד למבחן המלא שיערך בארץ, הרושם הראשוני הוא של רכב פנאי משפחתי קטן עם סיכויי הצלחה ממש טובים אם מסתכלים על אחיו הגדול. העיצוב הנאה בפנים ובחוץ, בשילוב מרווח טוב לנוסעים ומטען וביצועים טובים בדגם החשמלי. רק נשאר לחכות למחיר הרשמי כדי לראות האם ההצלחה של אחיו הגדול לא הייתה חד פעמית.
ג’אקו 5 EV – תעודת זהות
מנוע: חשמלי קדמי
הספק: 207 כ”ס
מומנט: 29.3 קג”מ
תמסורת: ישירה, הנעה קדמית
בסיס גלגלים: 262 ס”מ
מ-0 ל-100 קמ”ש: 7.7 שניות
טווח מוצהר: 400 ק”מ
מחיר משוער: 160 אלף שקלים
הכותב היה אורח חברת ג’אקו בסין
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו