"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
בעקבות המצב: כך תתגוננו בנהיגה בעת אזעקה
הנחיות פיקוד העורף לנוהגים בזמן אזעקה על תקיפת רקטות. כמו בבית, גם בדרך ההקפדה על ההנחיות פירושה הצלת חיים. צילום: אורן בן חקון (ארכיון)

בעקבות המצב: כך תתגוננו בנהיגה בעת אזעקה

הנחיות פיקוד העורף לנוהגים בזמן אזעקה על תקיפת רקטות. כמו בבית, גם בדרך ההקפדה על ההנחיות פירושה הצלת חיים. צילום: אורן בן חקון (ארכיון)

,עודכן
0השמעה

לאור מצב החירום והאירועים הביטחוניים, אנו מביאים בפניכם את הוראות פיקוד העורף להתגוננות בזמן אזעקה במידה והיא מתרחשת כשאתם בזמן נהיגה. כמו בזמן שהייה בבית, גם על הכביש, ההנחיות האלו הן הקו הראשון כנגד מתקפת מהאוויר ויכולות להציל חיים.

עוד מאוברדרייב >>>

ההנחיות לא מסובכות כלל ועיקר. למעשה ישנן שלוש הנחיות עיקריות של פיקוד העורף לנוהגים ברכב בזמן אזעקה:

הראשונה היא לעצור בצד הדרך, לצאת מהרכב ולהיכנס למקלט או לחדר מדרגות במבנה קרוב.

ההנחיה השנייה נוגעת למקומות בהם לא ניתן להגיע למבנה בפרק הזמן העומד לרשותכם. במקרה כזה ההמלצה היא לצאת מן הרכב, ולהתרחק ממנו עד מעבר לשולי הדרך או לגדר ההפרדה. אז מומלץ לשכב על הקרקע ולחפות על הראש באמצעות הידיים.

מומלץ לשכב מעבר לגדר ההפרדה ולא בסמוך לכביש כמו בתמונה. צילום: ארכיון AP

האפשרות השלישית נוגעת למצב בו אין אפשרות לצאת מהרכב, וזה תרחיש די תיאורטי. במקרה כזה – ואך ורק במקרה כזה- ההנחיה דורשת לעצור בצד הדרך ולהתכופף מתחת לקו החלונות.

מעבר לזה, מומלץ בימים אלו להשתמש באפליקציית פיקוד העורף בכדי לקבל את ההתרעות בזמן. או לחילופין להאזין לתחת רדיו בה משודרות ההתרעות בזמן אמת. אנחנו ממליצים לשים לב לדרך בצורה יתירה בימים האלו, גם אם אינכם שומעים את ההזעקה, תוכלו להבחין מיד ברכבים אחרים שמאטים ולהבין שאנחנו תחת התקפה.

מצב חירום. יש להישמע להנחיות, לשכב על הרצפה מעבר לגדר ולהגן על הראש עם הידיים. צילום: רויטרס ארכיון

בהזדמנות הזה נציין שעל פי הוראות הצבא חל איסור לנוע ללא אישור בשטחים המוגדרים כשטח צבאי סגור ובכבישי עוטף עזה והצפון החסומים לתנועה לאזרחים. אנא הישמרו והקפידו על ההנחיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו